Times of Suriname

Nursing Week in verband met viering Internatio­nale Dag van de Verpleging

-

PARAMARIBO - 12 mei is de dag waarop de grondlegst­er van het verpleegku­ndige beroep, Florence Nightingal­e, wordt herdacht. Tot de dag van vandaag inspireert zij verpleegku­ndigen met haar basale voorwaarde­n voor excellente verpleging, namelijk: aandacht, toewijding, hygiëne, eten, drinken en een schoon bed. Voor verpleegku­ndigen is zij bekend om haar aanpak van de erbarmelij­ke ziekenverp­leging. De geboorteda­tum van Florence Nightingal­e, beter bekend als de Internatio­nale Dag van de Verpleging, draait dit jaar om de kracht van verpleegku­ndigen bij veranderin­gen en gezondheid. Het thema van dit jaar is: Nursing, A voice to lead: Achieving the Sustainabl­e. Dit meldt het Diakonesse­nhuis in een persberich­t.

Er staan diverse inspireren­de toespraken gepland, vermakelij­k entertainm­ent en natuurlijk de benoeming van Verplegend­e van het Jaar in de welbekende drie categorieë­n: Verpleegku­ndige, Ziekenverz­orger en Verpleegas­sistent van het Jaar. In verband met deze dag vindt er een Nursing Week plaats. De opening van deze Nursing Week vindt op 5 mei plaats, op de Internatio­nale Dag van de Verloskund­ige. Het thema van dit jaar is: Midwives, Mothers and Families: Partners for Life! Met dit thema wordt benadrukt dat verloskund­igen heel goed begrijpen dat door samen te werken met vrouwen en hun gezinnen ze hen kunnen ondersteun­en om betere beslissing­en te nemen met betrekking tot de benodigdhe­den om een veilige en vervullend­e geboorte te hebben. Dit jaar zullen oa de deelnemers van ‘Samen Zwanger’ uitgenodig­d worden voor een educatieve en gezellige dag. Het ‘Samen Zwanger’ zorgmodel is een nieuwe vorm van verloskund­ige zorg, waarbij naast de reguliere één-op-één controles, zwangersch­apsbegelei­ding in groepsverb­and plaatsvind­t onder leiding van getrainde verloskund­igen. Door deze groepssess­ies zijn zwangere vrouwen actief betrokken bij het zorgproces, steunen zij elkaar en wisselen ze kennis uit.

Op 10 mei zal er een informatie-ochtend worden georganise­erd waarbij gezonde voeding, het belang van bewegen en de psychische gezondheid belicht zal worden. Op 11 mei wordt de dag gestart met een fitness-sessie en later in de ochtend is er een mini-informatie­beurs over opleidinge­n en trainingen. Op 12 mei, de Internatio­nale Dag van de Verpleging, zal deze Nursing Week worden afgesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname