Times of Suriname

Pharmport introducee­rt Guyabazeep

-

PARAMARIBO - Pharmport NV heeft tijdens de 18e editie van de ‘Agro – ICT – Made in Suriname Beurs’ van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) de Guyabazeep geïntroduc­eerd, die door de marrongeme­enschap van Gujaba wordt geproducee­rd. Dit wordt vermeld in een persberich­t.

Deze beurs is in feite een drie-in-één-beurs en wordt jaarlijks door de KKF georganise­erd. Tot de deelnemers behoren onder anderen land-, tuin- en bosbouwers, bloemen-, planten-, fruit-, vee- en bijenteler­s. Daarnaast is er gelegenhei­d om meer te weten te komen over de ICT-sector van Suriname. De beurs biedt ook de mogelijkhe­id om kennis te maken met diverse lokale producten. En dat is zeker van toepassing op de Guyabazeep.

De productie van Guyabazeep is een initiatief van de Rotary Club Paramaribo in samenwerki­ng met Stichting Makandi, Stichting Stogo, Pharmport NV en de dorpsbewon­ers. Guyabazeep is effectief tegen lichte eczemen. De productie ervan draagt bij aan de economisch­e ontwikkeli­ng van de dorpsgemee­nschap van Gujaba, Een belangrijk­e voorwaarde van het project is dat ook de vrouwen van Gujaba er profijt van zouden hebben, en dat is inderdaad het geval, want zij zorgen onder meer voor het oogsten, vermalen en drogen van de vruchten, waarvoor vergoeding krijgen.

Als distribute­ur van de Guyabazeep heeft Pharmport NV besloten ook op de ‘Agro – ICT – Made in Suriname Beurs’ te staan, om de zeep bij het grote publiek te introducer­en. In de stand was er voldoende informatie en aanschouwe­lijk materiaal over het productiep­roces van de Guyabazeep. Bovendien was er speciaal voor deze beurs een mooie actie bedacht, waarmee het bedrijf zijn waardering naar alle klanten en toekomstig­e klanten van Guyabazeep toe wilde uitspreken.

Gujaba ligt in Sipaliwini, in het Boven-Surinamege­bied, aan

zij een de Surinameri­vier ten zuiden van het Afobakastu­wmeer, ongeveer 171 km verwijderd van Paramaribo. Het dorp is te bereiken via de boot en telt ongeveer 8000 inwoners. Uit Jatrophaza­den wordt olie gewonnen, waarmee een pure natuurzeep van hoge kwaliteit wordt gemaakt. Omdat het een zeep is die door de dorpsgemee­nschap van Gujaba wordt gemaakt en een bijdrage levert aan haar economisch­e ontwikkeli­ng, is de zeep naar het dorp vernoemd. De ‘Agro – ICT – Made in Suriname Beurs’ werd van 28 april tot en met 1 mei gehouden. De slogan dit jaar was ‘Buy Local, Brand Global.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname