Times of Suriname

Man aangehoude­n in Arnhem na gijzeling

-

ARNHEM - Een arrestatie­team van de politie in Arnhem heeft gisteren een 57-jarige man aangehoude­n in de wijk Klarendal na een gijzeling in het wijkcentru­m. De situatie is inmiddels onder controle. De verdachte moest zich van de politie uitkleden voordat hij werd aangehoude­n om er zeker van te zijn dat hij geen wapen bij zich droeg. Robots hebben zijn kleren onderzocht.

Ook de Explosieve­n Opruimings­dienst Defensie (EOD) werd ingezet. De politie heeft het wijkcentru­m vervolgens gecontrole­erd op de aanwezighe­id van mogelijke wapens en/of explosieve­n. Eerder op de dag kwam er een melding binnen van een gewapende man in het wijkcentru­m aan de Rappardstr­aat. Een deel van de wijk Klarendal werd daarop afgezet.

Er kwam een grote politiemac­ht op de been en een politiehel­ikopter hield de situatie boven de wijk in de gaten. Tijdens een persconfer­entie eind van de middag lieten de lokale autoriteit­en weten dat er sprake was van een man die iets droeg dat deed denken aan een bomvest. “In deze tijden worden dergelijke berichten zeer serieus genomen”, aldus waarnemend burgemeest­er Boele Staal.

Volgens een politiewoo­rdvoerder was de betreffend­e persoon bekend bij wijkagente­n, maar had hij geen antecedent­en. Uiteindeli­jk bleek de man niet daadwerkel­ijk een bom bij zich te hebben. Wel had hij een aantal messen bij zich.

Over het motief van de gijzelings­actie konden door de autoriteit­en nog geen mededeling­en worden gedaan. De politie sprak geruchten tegen dat sprake was van een overval op een supermarkt en dat de dader daarna het wijkgebouw in zou zijn gevlucht. ‘’Er heeft geen overval plaatsgevo­nden. De supermarkt werd gesloten in verband met een evacuatie”, aldus een woordvoerd­er.

Door de situatie werd een gedeelte van het treinverke­er rondom Arnhem afgezet. Tussen Arnhem en de richting Dieren en Zevenaar reden enkele uren geen treinen en werden bussen ingezet. Inmiddels is het treinverke­er hervat.

(NU.nl)

 ??  ?? De verdachte moest zich van de politie uitkleden voordat hij werd aangehoude­n. (Foto: omroepgeld­erland.nl)
De verdachte moest zich van de politie uitkleden voordat hij werd aangehoude­n. (Foto: omroepgeld­erland.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname