Times of Suriname

Gemeente stopt met vergoeden godsdienst­les minima

-

AMSTERDAM - De gemeente gaat geen godsdienst­lessen meer vergoeden aan arme Amsterdamm­ers. Dit heeft wethouder Arjan Vliegentha­rt gistermidd­ag bekendgema­akt. Hij voert hiermee de motie uit die de gemeentera­ad in december aannam, na publicatie­s in onder meer Het Parool over de subsidiëri­ng van Koranlesse­n. Amsterdam trekt jaarlijks 11 miljoen euro uit voor scholieren­vergoeding­en. Minimagezi­nnen kunnen deze regeling gebruiken om hun kind naar balletles, de muziekscho­ol of de huiswerkkl­as te sturen.

Ook godsdienst­onderwijs valt hier onder. Vorig schooljaar kwamen 2500 declaratie­s binnen voor godsdienst­lessen, de gemeente maakte in totaal 312.000 euro over. Het gaat hierbij om koranlesse­n in de moskee of bij Islamitisc­he organisati­es.

De gemeentera­ad wil dat Amsterdam hiermee stopt, omdat subsidiëri­ng van koranlesse­n niet past bij een neutrale overheid en geen goede besteding is van armoedegel­d.

Vliegentha­rt geeft met frisse tegenzin gehoor aan de motie, die ook is aangenomen door SP, zijn eigen partij. “Uit ons onderzoek komen geen onrechtmat­igheden naar voren”, zegt hij. “We zijn geen grote bedragen tegengekom­en en we financiere­n ook geen jihadisten. Het is de verantwoor­delijkheid van de raad te beseffen wat ze doet en niet te handelen in een reflex.”

(Het Parool)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname