Times of Suriname

Finale lokt voor Ajax

-

VOETBAL - Ajax heeft gisteren een goede stap gezet richting de finale van de Europa League. In eigen huis won het team overtuigen­d met 4-1 van Olympique Lyon.

Ajax bleek tijdens de openingsfa­se moeite te hebben met het elftal uit Frankrijk. De bezoekers maakten het de verdediger­s van de Amsterdamm­ers lastig door vroeg druk uit te oefenen. Het was wachten op een treffer van het uitteam, maar het was Ajax dat uit het niets op voorsprong kwam. Totaal tegen de verhouding­en in kwam het team op 1-0 door een treffer van Bertrand Traoré. Het doelpunt leek de druk een beetje van de ketel te halen, want na de treffer kwam Ajax beter in zijn spel. Lyon werd verder van het doel van André Onana gehouden en tien minuten na de openingstr­effer zorgde Kasper Dolberg zelfs voor de 2-0.

Eenmaal terug op het veld, bleek Lyon niet in staat om snel iets terug te doen. Het was Ajax dat opnieuw het net wist te vinden. Na een strakke pass van Hakim Ziyech, mocht Amin Younes vanaf de linkerkant naar binnen dribbelen en uithalen. Lyon wist dat het iets moest doen om terug te komen in de wedstrijd. Die kwam er toen Mathieu Valbuena op de goede plek stond na een afvallende bal en alle tijd kreeg om succesvol uit te halen. De tegentreff­er zorgde voor een onrustige periode bij Ajax, dat een paar goede mogelijkhe­den weggaf. Maar net wanneer Lyon op stoom begon te raken, gaf Ajax de genadeklap. Na opnieuw goed voorbereid­end werk van Ziyech, was het Traoré die voor de 4-1 tekende. De aanvaller wist een strakke voorzet makkelijk binnen te tikken bij de tweede paal. (Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname