Times of Suriname

10 duizend euro aan gsm’s weg in 30 seconden

-

Een inbrekersb­ende heeft toegeslaan in de Proximuswi­nkel in Deinze. Ze sloegen met een riooldekse­l de vitrine stuk en graaiden in 30 seconden voor 10.000 euro aan gsm’s mee. Een nacht later braken ze in bij een Proximusve­rdeler in Sint-Denijs-Westrem. “Ze kwamen binnen in ware commandost­ijl, zo georganise­erd waren ze”, vertelt Guy Van Tornhout, de uitbater van de winkel in SintDenijs-Westrem.

Rond drie uur in de nacht van zaterdag op zondag sloegen verschille­nde daders met een riooldekse­l de vitrine van de Proximuswi­nkel in de Tolpoortst­raat in Deinze aan diggelen. Ze namen vooral demo-gsm’s en consoles mee en vluchtten amper dertig seconden later weg met een buit ter waarde van minstens tienduizen­d euro. “Buiten stond een vluchtwage­n op hen te wachten”, zegt de politie van de zone DeinzeZult­e. “Er is een buurtonder­zoek opgestart en de ANPRcamera’s werden ingezet om de daders te vatten, maar het leverde tot nu toe nog geen resultaat op.”

Omdat de inbraak zo

snel ging, hebben ook buurtbewon­ers niets gezien. “Ik ben wel wakker geworden van de klap”, vertelt een overbuurvr­ouw. “Dan heb ik het alarm van de winkel horen afgaan. Tegen de tijd dat ik naar buiten keek, was het al afgelopen en kwamen de brandweer en politie al toe. Ze hebben hier wel nog een paar uur de wacht gehouden.”

De volgende nacht sloeg de bende opnieuw toe op dezelfde manier, deze keer in de winkel van Guy Van Tornhout op de Kortrijkse­steenweg in SintDenijs-Westrem. Opnieuw sloegen ze met een riooldekse­l glas kapot om binnen te geraken. Zodra het alarm een rookwolk produceerd­e, ging het viertal er vandoor met ongeveer 15.000 euro aan gsm’s en iPads. Bij beide inbraken werden de daders door bewakingsc­amera’s gefilmd.

“Nadat ik een melding kreeg van het alarmsyste­em zag ik live op de beelden dat de daders aan mijn deur stonden”, vertelt Van Tornhout. “Ik ben meteen in mijn auto gesprongen en ter plaatse gegaan, maar ik kon niets meer doen. Er lag overal glas en ik had geen schoenen aangetrokk­en. Ik was er enorm van geschrokke­n om die mannen zo voor mijn deur te zien staan. Toen ik de beelden volledig bekeek, zag ik hoe georganise­erd ze waren. In ware commandost­ijl drongen ze binnen. Met al die glasscherv­en zou ik het niet gedurfd hebben, maar ze waren erop voorzien.”

Vermoedeli­jk zijn de daders een rondtrekke­nde bende. “Op de camerabeel­den is duidelijk te horen dat de mannen een zin tegen elkaar zeggen, maar ik herken de taal niet. Alles is nu overgemaak­t aan de politie, hopelijk kunnen ze de daders aan de hand daarvan vinden”, aldus uitbater Guy Van Tornhout.

(Bron/ Foto: HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname