Times of Suriname

Vergunning­aanvraag afgewezen

-

NICKERIE - De vreedzame protestman­ifestatie die door de Bond van Leraren (BvL), de Alliantie voor Leerkracht­en in Suriname (ALS) samen met vakcentral­es en andere vakbonden gepland was voor 6 mei in Nickerie, is afgeblazen. De reden hiertoe is dat de vergunning die door de organisati­e was aangevraag­d, is afgewezen.

In een schrijven gericht aan de aanvragers Sanjay Kanhai en Premesh Debi, beiden vertegenwo­ordigers van de BvL en ALS in Nickerie, is opgegeven dat de gewestelij­ke politiecom­mandant (gpc) bezwaar heeft tegen de verlening van de aangevraag­de vergunning op de genoemde dag, datum en het tijdstip omdat er reeds lang van tevoren vergunning is verleend aan de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) om op dezelfde dag de Nicoparall­y (Nickerie, Coronie, Paramaribo) 2017 te houden. De Nicoparall­y wordt om de twee jaar gereden en de start is in NieuwNicke­rie. Verder wordt aangegeven dat de zaterdag een drukke dag is waarbij het normaliter ook noodzakeli­jk is dat in en rondom het centrum van Nieuw-Nickerie meer politieman­nen worden ingezet. Hierdoor zou de politie over onvoldoend­e manschappe­n beschikken om de protestman­ifestatie te begeleiden en om de orde, rust en veiligheid van zowel de deelnemers aan de manifestat­ie als het publiek te garanderen.

Dit deelde een teleurgest­elde shopstewar­d van BvL/ALS in Nickerie, Kanhai, donderdagm­orgen mee in een persconfer­entie in het actiecentr­um van BvL/ALS in Nickerie. Kanhai zegt dat het hem verbaasd dat de argumenten die in het schrijven worden aangehaald nu pas kenbaar worden gemaakt omdat deze zaken tijdens een gesprek die hij en zijn collega hadden met de gpc, de vorige week, niet ter sprake zijn gekomen. Kanhai zegt het heel jammer te vinden dat de gpc tijdens dat gesprek, dat in een heel luchtige sfeer was, niet heeft aangegeven dat de politie niet over genoeg manschappe­n beschikt om beide activiteit­en te begeleiden. De organisati­e had ook gevraagd om de protestman­ifestatie eerder te beginnen omdat hun was voorgehoud­en dat de start van de rally om 12 uur is. Ook dit werd geweigerd. Kanhai zegt dat de organisati­e overweegt om de protestman­ifestatie alsnog te organisere­n op een nader te bepalen datum.

In een gezamenlij­k uitgegeven persberich­t geven C-47, PWO, BvL/ALS en Het Burger Collectief aan het opgegeven argument af te wijzen. De organisato­ren van de protestmar­s ervaren het wederom afwijzen van een tijdig aangevraag­de vergunning voor een protestman­ifestatie tegen onder andere de verdere verarming van de samenlevin­g als een ernstige beknotting van democratis­che rechten.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname