Times of Suriname

Van der San niet op de hoogte van opgezegd vertrouwen in korpschef

-

PARAMARIBO - Minister Eugene van der San van Justitie en Politie is niet op de hoogte van het opgezegde vertrouwen van de Surinaamse Politiebon­d (SPB) in de korpschef. In De Nationale Assemblee (DNA) heeft Chandrikap­ersad Santokhi (VHP) de regering daarover ophelderin­g gevraagd en hoe daarmee omgegaan moet worden vooral tegen de achtergron­d van de verruwde criminalit­eit. “Ik kan daar niet formeel op ingaan”, zegt de justitiemi­nister die niet officieel op de hoogte is van het standpunt van de politiebon­d.

Uit het relaas van de minister blijkt dat de bond hem heeft overgeslag­en en zich direct heeft gericht tot de president over zijn teleurstel­ling in de korpsleidi­ng.

“Als dat zo is dan moeten we nagaan hoe de samenwerki­ng is opgezegd”, zegt Van der San. Volgens SPB-voorzitter is in de brief naar de president het vertrouwen opgezegd in de korpsleidi­ng. De bond is vooral niet te spreken over financiële tegoeden voor gewerkte uren op feestdagen. Ook laat de uitbetalin­g van gewerkte overuren op zich wachten. “Wanneer het probleem is voorgelegd, zal de minister nagaan hoe het kan worden opgezegd”, legt Van der San voor aan het parlement.

Wat de criminalit­eitsbestri­jding betreft, zegt Van der San dat de nodige inspanning­en gepleegd worden, maar daarover kon hij niet in de diepte treden. De minister was niet voorbereid op deze specifieke vragen die op hem werden afgevuurd door de oppositie, omdat hij formeel naar het parlement kwam om kennis te maken als de nieuwe minister van Justitie en Politie. “Ik ben gekomen om kennis te maken met De Nationale Assemblee. Ik hoop op een zinvolle samenwerki­ng met de assemblee.” BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname