Times of Suriname

Volledige herwaarder­ing en correcties in juni

-

PARAMARIBO – Het herwaarder­ingsprogra­mma met alle correcties die noodzakeli­jk zijn, zal uiterst juni volledig door de regering worden uitgevoerd. Vicepresid­ent (vp) Ashwin Adhin heeft gisteren op een persconfer­entie gezegd dat de regering dit in goede samenspraa­k met de Federatie van Leerkracht­en in Suriname (FOLS) middels een regeringsv­ergadering heeft bewerkstel­ligd.

“Wij zijn altijd beperkt door de financiële middelen die beschikbaa­r zijn, maar we gaan tot het uiterste. Als er technische en ambtelijke problemen erbij komen, dan is dat allemaal onder druk.” De regering heeft daarom besloten in mei en juni te voldoen aan de wensen van de leerkracht­en. Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur praat vandaag met Wilgo Valies over de problemati­ek rondom het herwaarder­ingsprogra­mma.

Adhin stelde dat de regering ernaar streeft dat geen enkele onderwijsg­evende ontevreden is, omdat het onderwijs bijzonder belangrijk is en de onderwijsg­evenden een essentiële rol vervullen. Volgens de vp heeft het de regering veel inspanning gekost, maar mede door de constructi­eve houding van de FOLS zijn alle manco’s op een rij gezet en woensdag besproken op de vergaderin­g. Daarnaast heeft de president aangegeven dat hij de financiële component van het herwaarder­ingsprogra­mma in juni volledig geïmplemen­teerd wil zien. Het wordt volgens het staatshoof­d tijd dat de beloftes waargemaak­t worden.

Leraren die vallen onder groep 2C tot en met 4 hebben al de volledige herwaarder­ing ontvangen. De groep graad 1 tot en met 2B is bezorgd. Volgens de vp gaat het om marginale mankemente­n waarvan nu sprake is, die zijn opgeblazen, maar de bezorgdhei­d is terecht. Het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zullen alle voorbereid­ingen treffen dat de fouten worden gecorrigee­rd. Ook de schoolleid­ers worden meegenomen in het komende traject.

(Lees verder op pagina 2)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname