Times of Suriname

“President moet ophelderin­g geven over buitenland­se invloeden”

-

PARAMARIBO - Het is aan zowel de coalitie als de opposition­ele partijen om de rust in de samenlevin­g te garanderen. Deze oproep deed Cleon Gonsalves (PALU) in De Nationale Assemblee (DNA). Hij merkt een grimmige sfeer in zowel het parlement als het land vanwege de sociaaleco­nomische situatie in het land. “Er moet rust in het land komen. Het vertrouwen gaat totaal verloren”, zegt Gonsalves.

Hij wijst de regering erop om aandacht te schenken aan de groeiende groep demonstran­ten en tegelijker­tijd doet hij ook een beroep op de diverse groepering­en die ontevreden zijn over het beleid van de regering om zich rustig te houden. “Laten we aan beide zijden eraan werken om de rust te brengen.” Hij stelt voor om het afzetten van de regering middels het afdwingen van verkiezing­en te parkeren. “Laat iedereen zijn burgerplic­ht in 2020 gaan doen.”

Volgens oppositiel­eider Chandrikap­ersad Santokhi (VHP) is het ten eerste de taak van de regering om de rust in de samenlevin­g te garanderen. Volgens hem wordt de grimmige sfeer in het land door de president zelf uitgelokt. “Wie zou tot rust moeten oproepen? Wie moet het land in rustig vaarwater brengen met de toon waarmee demonstrat­en worden bejegend en dat het buitenland demonstran­ten aanstuurt? Dit zegt de eerste burger van het land”, zegt Santokhi. Hij roept de president op om naar het parlement te komen om tekst en uitleg te geven over de informatie die hij heeft over buitenland­se betrokkenh­eid in de demonstrat­ies die ontketend worden in het land. “Over welke landen betrokken zijn en welke acties hij ondernomen heeft.”

BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname