Times of Suriname

Advocaat vindt inverzeker­ingstellin­g onrechtmat­ig

-

PARAMARIBO - Advocaat Georgette Leter vindt de inverzeker­ingstellin­g van een man die samen met twee anderen was aangehoude­n, onrechtmat­ig. Gisteren is de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissari­s (rc) waar de raadsvrouw acht sloeg op de inverzeker­ingstellin­g. Zij geeft aan dat de drie mannen op 15 april werden aangehoude­n voor openlijke geweldpleg­ing. Zij sloegen een man die zij vaker in de omgeving zouden hebben gezien, omdat zij dachten dat hij diefstalle­n in de buurt pleegde. Eerst hebben anderen de man geslagen en geboeid achtergela­ten. Toen de drie mannen hem zagen, sloegen zij hem ook. In de woning van een van hen was ingebroken.

Van de openlijke geweldpleg­ing door de drie mannen werd een filmpje gemaakt en via Facebook verspreid. Aan de hand van het filmpje werd het drietal aangehoude­n en in verzekerin­g gesteld. Het is niet bekend wie de anderen zijn die het slachtoffe­r hebben geslagen. Op 28 april wist Leter de drie verdachten op vrije voeten te krijgen. Het trio kreeg wel een dagvaardin­g in handen dat zij zich op 18 mei voor de rechter moeten verantwoor­den. Twee van hen werden gelijk in vrijheid gesteld.

De derde man werd na de beslissing van de invrijheid­stelling voorgehoud­en dat hij op een bank moest zitten. Op 28 april werd hij vanaf zeven uur tot elf uur ’s avonds in een cel geplaatst. Om elf uur in de avond kwamen politieman­nen van de Narcoticab­rigade bij hem en hielden hem aan. Hij werd toen in verzekerin­g gesteld voor de overtredin­g van de Wet Verdovende Middelen; hij zou eerder een doos met drugs hebben gepost. De raadsvrouw vraagt zich af welke status de verdachte had tussen zeven en elf uur in de avond. Hij was in vrijheid gesteld, maar moest toch die tijd in een cel doorbrenge­n. Hem was niets voorgehoud­en over een ander strafbaar feit. Hij kreeg ook geen formulier van inverzeker­ingstellin­g aangereikt. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname