Times of Suriname

Beleidsnot­a HI&T 2017 tot 2020 gepresente­erd

-

PARAMARIBO – Minister van Handel, Industrie en Toerisme, Ferdinand Welzijn, heeft tijdens een ontmoeting met het bedrijfsle­ven en de Vereniging van Economiste­n in Suriname de beleidsnot­a van 2017 tot 2020 gepresente­erd met als slogan ‘Suriname van Potentie naar Productie’. Hierbij gaf de bewindsman de visie en missie van het ministerie kenbaar. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

De minister gaf bij de presentati­e aan te kiezen voor een inclusieve benadering waardoor uit positieve gesprekken met het bedrijfsle­ven uitstekend­e resultaten kunnen worden bereikt. De minister was dan ook zeer ingenomen met de verschille­nde reacties en de aanbevelin­gen van de zijde van het bedrijfsle­ven en gaf te kennen die mee te zullen nemen bij de uitvoering van het beleidspla­n.

Wij moeten gaan voor productiev­e werkgelege­nheid en ontwikkeli­ng van industrieg­ebieden want productie is de grootste pilaar voor de economie van ons land. Dit kunnen wij bereiken door onder andere het aanleggen van industriep­arken en het werken aan een Integraal Plan voor Toerisme.

De minister is van oordeel dat ons land veel geld kan verdienen met toerisme. Onlangs is het Suriname Hospitalit­iy & Tourism Trainings Centre toegevoegd als werkarm van het ministerie om het toerisme een extra impuls te geven. Om dit doel te bereiken is het instellen van de Toerisme Autoriteit oftewel Tourism Board een voorname optie. Verder zijn ook gesprekken gevoerd met de houtexport­eurs ter stimulerin­g van de lokale houtindust­rie.

Bij de presentati­e van de minister kwam eveneens de implementa­tie van de nieuwe Wet Bedrijven en Beroepen aan de orde. Deze wet is bedoeld om het ondernemen in Suriname te vergemakke­lijken en ons land door middel van gerichte acties hoger te rangschikk­en op de lijst van Ease of Doing Business bij de Wereldbank. Daadwerkel­ijke stimulerin­g van het ondernemer­schap door het fonds voor kleine- en middelgrot­e Ondernemer­s te laten functioner­en, vormt een van de belangrijk­e pijlers binnen het nieuwe beleid. De eerste financieri­ngsovereen­komsten worden in de komende dagen onderteken­d. Het ministerie voelt zich zodoende verzekerd van de bijdrage van alle positieve krachten in het belang van de verdere economisch­e ontwikkeli­ng van ons geliefd land.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname