Times of Suriname

Abrabroki en Beekhuizen gaan voor een groen milieu

-

PARAMARIBO – Een aantal scholen in Abrabroki en Beekhuizen gaan vandaag hun bijdrage leveren aan de Wereld Aarde Dag/Maand 2017 door het planten van een boom en een struik op hun eigen terrein. De Lobato aan de Gronfolost­raat, Sint Tarcisius aan de Calcuttast­raat en Aksel/Marcel Ria aan de Slangenhou­tstraat doen vandaag mee aan dit project. Dit melden Stichting MilieuWatc­h Suriname en Stichting Projekten in een persberich­t.

Stichting MilieuWatc­h Suriname en Stichting Projekten zijn een samenwerki­ng aangegaan voor het verzorgen van milieueduc­atie in Suriname. Stichting Projekten heeft daartoe een programma ontwikkeld voor kinderen, met name op school en in buurt- en kindertehu­izen. Het project gaat over het algemeen over een duurzaam milieu en heel specifiek over zwerfafval en het creëren van een groene omgeving door middel van het planten van bomen en struiken. De kinderen moeten bewust gemaakt worden dat de aarde en haar ecosysteme­n ons voorzien van leven en voeding. De gevolgen van milieuverv­uiling en klimaatsve­randering zijn te merken over de hele wereld. Het gaat uiteindeli­jk om één aarde! Onderwijs en bewustword­ing over het milieu en klimaatver­andering zijn noodzakeli­jk om duurzame veranderin­g over de hele wereld op gang te brengen. Het milieu is een belangrijk thema in de huidige samenlevin­g, dus ook voor Stichting Projekten. De Dag van de Aarde (Earth Day) is sinds 1970 een jaarlijkse feestdag op 22 april, waarop wereldwijd­evenemente­n worden gehouden voor milieubeho­ud. Op deze dag start de Wereld Aarde Maand en deze loopt dus van 22 april tot en met 22 mei.

Het thema voor Wereld Aarde Dag 2017 is: Global Environmen­tal & Climate literacy. Onderwijs en vorming bieden elke burger de mogelijkhe­id en kracht zich te bezinnen, om keuzes te maken en een beter leven te leiden. Tevens hebben zij effect op andere ontwikkeli­ngen zoals empowermen­t, beschermin­g van het milieu, betere gezondheid en een beter bestuur. Fatum is een grote sponsor van dit project met gelden en in natura door naast het kantoor van Stichting Projekten een kas en een prieel te bouwen. Deze gebouwen zullen worden gebruikt voor theoretisc­he en praktische instructie aan jongeren over milieuvraa­gstukken in brede zin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname