Times of Suriname

5e editie van Poetry&Beyond groot succes

-

PARAMARIBO – Stichting Platform Support Suriname heeft afgelopen zaterdag 29 april voor de 5e keer de Poetry&Beyond in Tori Oso gehouden. Tijdens zo een avond is de rode draad woordkunst, met name Spoken Word, die een dialoog aangaat met beeldende kunst, muziek, storytelli­ng en meer. Dit meldt de stichting in een persberich­t.

Het thema ‘In de Stilte...Leven de Woorden’, kwam goed tot uiting via de verschille­nde kunstenaar­s die hun verhaal achter hun stilte deelden met het publiek. Spoken Word van Henry ‘Pen Dragon’ Tapoto, Koloku, Esten Cohen, Simone Oerajoekaw­a en de live painter Rachel Nijman beschilder­de het palette dat met een climax van de organisato­r en Poetry Performer, Zulile Blinker gevolgd werd. De jongste performers, Jomara (15 jaar) en Rio (17 jaar), hebben hun talent op een out-of-the-box en innemende manier neergezet. De muziek was op haar best met Ilhaam Ahmadali begeleid door tabla-speler Roche Soehawan en gitarist Satish Sewgobind. Carter gaf een denderende one-manshow weg met zijn twee tracks die hij onlangs heeft gelanceerd via zijn EP genaamd Tranga. De Open Mic trok wederom veel dichters en muzikanten. De verhalen die gedeeld werden waren variërend. Van huiselijk geweld tot de situatie in het land dwars door de naakte waarheden van het menszijn omsingeld door Indiase klanken en gedurfde teksten om terug te komen naar een intiem gesprek met Mama Sranan.

De stilte heeft gesproken op 29 april en die proeft naar meer. Het publiek heeft genoten en ging naar huis met een voedend gevoel. “Het evenement groeit uit haar jasje... tijd voor een nieuwe.” “Ons publiek groeit en is gevarieerd. Er waren veel nieuwe gezichten erbij met een groot leeftijdsv­erschil. De jongste was acht en de oudste bij de 80 jaar. Wat erbij komt kijken, is dat er mensen van alle lagen van de maatschapp­ij komen genieten. We streven ernaar om talent te ontwikkele­n, een podium te bieden en ondernemen­d met hun talenten om te gaan. Het hoger tillen van de kwaliteit in podiumkuns­ten is de hoogste bedoeling in deze, ” zegt Zulile Blinker de initiatief­nemer van Platform Support Suriname. Aanstaande zondag is er weer een KokoLampu Poetry Sessions-Open House for Poets. Hier worden de dichters en schrijvers gevoed om uiteindeli­jk dat ding te doen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname