Times of Suriname

Russische geldschiet­er van Roda JC zit al maanden in de cel

-

VOETBAL - De nieuwe financier van Roda JC Kerkrade, de Rus Aleksei Korotaev, is gearrestee­rd in Dubai vanwege het uitschrijv­en van een ongedekte cheque. Volgens De Telegraaf gebeurde dat een week na zijn rentree bij de Limburgers en dat verklaart ook waarom Korotaev zich al maanden niet meer bij wedstrijde­n heeft laten zien. De aanhouding van de 35-jarige Korotaev vond plaats op 10 februari. Een week eerder had de Rus bij zijn eerste persconfer­entie in Kerkrade geroepen dat Roda JC over vijf jaar in de Champions League gaat spelen. Toen hij arriveerde op Dubai Internatio­nal Airport zou hij zijn opgepakt. Al zijn bezittinge­n zijn bevroren, zo meldt het dagblad.

Algemeen directeur Wim Collard wist niet waarom Korotaev opeens afstand van de club had genomen. De sportbestu­urder vermoedde dat de suikeroom enorm was geschrokke­n van de publicitei­t rond zijn investerin­gen in Roda JC, maar hij blijkt dus al maanden in de gevangenis te zitten. Een woordvoerd­er van het beleggings­bedrijf van Korotaev in Dubai, AK Investment, geeft aan dat de autoriteit­en de Rus ervan beschuldig­en een ongedekte cheque te hebben uitgeschre­ven en dat is in Dubai een strafbaar feit. De heer Korotaev is de volgende dag in hechtenis genomen. Bovendien zijn vanaf dat moment al zijn bezittinge­n bevroren. De arrestatie zou niets hebben te maken met fraude of met zijn eerdere betalingen aan Roda JC. De zegsman weet niets af van de geruchten dat een groep beleggers nog miljoenen van de Rus tegoed zou hebben. De beleggers zouden vrezen dat Korotaev op persoonlij­ke titel een deel van hun geld in de Limburgse club heeft geïnvestee­rd. De woordvoerd­er sluit niet uit dat Korotaev slachtoffe­r is geworden van ‘een misverstan­d of erger: een opzetje’. (VZ)

 ??  ?? Maria Sjarapova weet waarschijn­lijk pas op 20 juni of ze een zogenoemde wildcard krijgt voor Wimbledon. (Foto: De Telegraaf)
Maria Sjarapova weet waarschijn­lijk pas op 20 juni of ze een zogenoemde wildcard krijgt voor Wimbledon. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname