Times of Suriname

Romeo naar AIPS congres

-

SPORT – De voorzitter Desney Romeo van de Vereniging van Sportjourn­alisten in Suriname (VSJS) is gisteren richting Seoul, Zuid-Korea vertrokken om deel te nemen aan het 80ste Associatio­n Internatio­nale de la Presse Sportive (AIPS)congres. Het congres zal zowel in Seoul als PyeongChan­g worden gehouden van 9 tot en met 13 mei.

Romeo zegt dat het gaat om een vergaderin­g waar de jaarlijkse verslagen gepresente­erd worden en deze keer zullen ook bestuursve­rkiezingen gehouden worden. Ook zullen er lezingen zijn over de huidige situatie binnen de sportwerel­d. Men zal ook ingaan op technologi­e en hoe de sportwerel­d ermee moet omgaan. Omtrent de bestuursve­rkiezingen zegt de voorzitter van VSJS dat de meeste leden zich herkiesbaa­r hebben gesteld. Ook geeft hij aan dat president Gianni Merlo de vorige keer had aangegeven niet terug te keren, maar de leden hebben hem gevraagd om verder te gaan. Romeo zegt dat onder leiding van Merlo de journalist­en behoorlijk­e vooruitgan­g hebben geboekt. Merlo heeft verder ook veel gedaan aan het verbeteren van de werkcondit­ies van de journalist­en.

Los van de verkiezing­en zullen ook de regionale vergaderin­gen gehouden worden. Romeo zegt dat binnen het Zuid-Amerikaans­e gedeelte er tal van problemen zijn. Het grootste probleem is financiën en dit was te merken aan de afgelopen Zuid-Amerikaans­e spelen voor sportjourn­alisten in Mexico, die op het laatste moment in een verkapte vorm is doorgegaan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname