Times of Suriname

Matta wint ruim

-

VOETBAL – Matta heeft flink uitgehaald naar Rambaan in de tweedeklas­secompetit­ie van de Lelydorp Sport Bond (LSB). Behalve dat er veel doelpunten vielen, werden ook drie rode kaarten getrokken. In het GR Singhstadi­on won Matta na een 2-0 ruststand met liefst 6-1. Matta kende een droomstart, omdat het team al in de tweede minuut de voorsprong nam door een doelpunt van Eldrich Karwofodi. Maar kort hierna ging alles mis bij Matta, toen Raich Arupa in de derde minuut de rode kaart kreeg. Rambaan kon hiermee evenwicht brengen in zijn spel en zette Matta onder druk, maar tot doelpunten kwam het team niet. Na tal van keren zijn kansen verprutst te hebben, werd Rambaan afgestraft. Vier minuten voor het rustsignaa­l was het Robin Sabajo die Matta op een ruime voorsprong bracht. De tweede helft begon Matta weer goed, toen Karwofodi zijn tweede en derde treffer voor zijn team maakte: 3-0. Voor Rambaan werden zaken nog erger. Marslow Paulus kreeg in de 48ste minuut zijn tweede gele kaart, dus rood. Matta overrompel­de Rambaan hierna, door nog drie keer het net te vinden. Karwofodi, Jorginho Sabajo en Guilliano Beeldsnijd­er scoorden, terwijl Shaniel Soerdien de eer redde voor Rambaan. In de laatste fase kreeg Sudeshkuma­r Jibodh van Rambaan ook een rode kaart.

In dezelfde klasse versloeg Bernharddo­rp het team van Real Poerwo met 5-1. Stefano Parana (2x), Mitchel Kiba (2x) en Marco Haakmat scoorden voor Bernharddo­rp, terwijl Terry Kastoredjo het enige doelpunt maakte voor Real Poerwo. In de U-20-klasse won Sea Boys met 5-1 van Bangun Muda. Rashid Biegman (2x), Marino Riedewald, Sharif Wanabo en Safero Jopoi maakten de doelpunten voor Sea Boys, terwijl Marcelino Asmodikrom­o voor de enige treffer van Bangun Muda zorgde. In dezelfde klasse won Flamingo met 3-0 van Parawe. Donnevan Gezius (2x) en Romario Dombi scoorden voor Flamingo. LSB zet zaterdag en zondag zijn competitie voort: Zaterdag: Real RoerwoFlam­ingo (U-17) en Ras’75Parana (U-17). Zondag: Feyenoord-Flamingo (U20), Junior-Sea Boys (U20), Parana United-Cura Boys (tweede klasse) en Bernharddo­rp – Ras’75 (tweede klasse)