Times of Suriname

Rashford bezorgt United uitstekend­e uitgangspo­sitie

-

VOETBAL - Manchester United heeft het eerste duel met Celta de Vigo in de halve finale van de Europa League in zijn voordeel weten te beslissen. Het team van José Mourinho won door een doelpunt van Marcus Rashford met minimaal verschil in Balaídos en verschafte zichzelf daarmee een prima uitgangspo­sitie met het oog op de return van volgende week op Old Trafford: 0-1.

Celta ontdeed zich in de vorige ronde van Racing Genk, maar gaat sindsdien door een mindere periode. De laatste drie wedstrijde­n in de Spaanse competitie gingen verloren, waardoor het team van Eduardo Berizzo met weinig vertrouwen toewerkte naar de krachtmeti­ng met United. Toch begon Celta vol goede moed aan het treffen en het had na tien minuten spelen de score kunnen openen toen Nemanja Radoja de bal op het hoofd van Daniel Wass legde. De poging van de Deen vloog echter rakelings voorbij het doel van Sergio Romero, die in plaats van David de Gea tussen de palen stond bij de bezoekers. United nam na een onwennig begin het initiatief over en mocht het zichzelf uiteindeli­jk aanrekenen dat het bij rust nog geen afstand had genomen van het thuisteam. Een poging van Rashford werd op acrobatisc­he wijze onschadeli­jk gemaakt door doelman Sergio Álvarez, die daarna ook nog redde op schoten van Henrikh Mkhitaryan en Jesse Lingard. Celta beperkte zich in het slot van de eerste helft tot verdedigen en had grote moeite om grip te krijgen op het dynamische middenveld van de Engelsen, dat werd aangevoerd door de sterk spelende Paul Pogba.

Na de onderbreki­ng had United meer te duchten van Celta, maar het werd uiteindeli­jk op sleeptouw genomen door Rashford. De negentienj­arige aanvaller mocht halverwege het tweede bedrijf aanleggen voor een vrije trap op een meter of twintig van het doel van Álvarez en liet de goalie vervolgens kansloos met een tegendraad­s schot: 0-1. Rashford werd daarna naar de kant gehaald door Mourinho en zag vanaf de reserveban­k hoe United het tempo uit de wedstrijd haalde en uiteindeli­jk betrekkeli­jk eenvoudig op de been bleef tegen een aanvallend onmachtig Celta. (VZ) VOETBAL – Walking Boyz Company (WBC) heeft voorlopig de tweede plaats in de topklassec­ompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond overgenome­n van Leo Victor. Dit deed het team door woensdag van SNL in het Essedstadi­on te winnen met 2-1. Door deze overwinnin­g heeft WBC 35 punten. Leo Victor zakt voorlopig naar de derde plaats met 34 punten. Inter Moengo Tapoe blijft

 ??  ?? Marcus Rashford (r) probeert langs een verdediger te gaan. (Foto: The Guardian)
Marcus Rashford (r) probeert langs een verdediger te gaan. (Foto: The Guardian)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname