Times of Suriname

Adidas boekt flink meer winst

-

BERLIJN - Adidas heeft in het eerste kwartaal van 2017 flink meer winst geboekt op een hogere omzet, waarbij de outlook voor heel dit jaar werd gehandhaaf­d. Dit bleek gisteren voorbeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van de Duitse sportkledi­ngfabrikan­t.

CEO Kasper Rorsted van Adidas sprak van een sterke start van het jaar, waarbij de merken Adidas en Reebok een dubbelcijf­erige omzetgroei realiseerd­en. “De vraag naar onze producten was wereldwijd sterk, waardoor we onze winstgeven­dheid significan­t konden verbeteren, ondanks een aanhoudend­e valutaire tegenwind, ”aldus Rorsted.

Adidas boekte in het eerste kwartaal een bijna 30 procent hogere nettowinst van 456 miljoen euro, tegenover een winst van 351 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten gingen uit van een winst van 421 miljoen euro. De omzet steeg in het eerste kwartaal op jaarbasis van 4,8 miljard naar 5,7 miljard euro, met name door een dubbelcijf­erige groei bij de running en outdoor divisie en de divisies Originals en Adidas Neo. Analisten mikten op 5,4 miljard euro aan omzet. Adidas mikt voor 2017 onverminde­rd op een stijging van de omzet van 11 tot 13 procent tegen constante wisselkoer­sen en een stijging van het nettoresul­taat van 18 tot 20 procent naar 1,200 tot 1,225 miljard euro. De sportkledi­nggigant liet bij de publicatie van de jaarcijfer­s weten, te streven naar een versnellin­g van de omzeten winstgroei tot 2020 en voorziet op valuta neutrale basis een gemiddelde omzetstijg­ing per jaar van 10 tot 12 procent tussen 2015 en 2020. Het aandeel Adidas sloot woensdag 0,5 procent lager op 182,15 euro.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname