Times of Suriname

Baby geboren met spiraaltje in zijn hand

-

Een foto van een pasgeboren jongetje uit het Amerikaans­e Alabama wordt massaal gedeeld op Facebook. De reden dat Dexter Tyler in het middelpunt van de belangstel­ling staat, is te zien in zijn rechterhan­dje. Daarin houdt hij datgene vast wat eigenlijk had moeten voorkomen dat hij ooit geboren werd: het spiraaltje van zijn mama. “Mirena fail”, postte zijn moeder Lucy Hellein bij het beeld.

De vrouw uit Fort Mitchell had het voorbehoed­smiddel in augustus vorig jaar laten inbrengen. “Het was al mijn derde spiraaltje en de vorige twee hadden prima gewerkt”, vertelt ze. “Tot ik in december plots te horen kreeg dat ik zwanger was. Ik nam aan dat ik nog maar enkele weken ver was, maar het bleek al 18 weken te zijn volgens de echo. Mijn spiraaltje was nergens te bespeuren op het beeld. Mijn gynaecoloo­g dacht dat het er misschien was uitgevalle­n, maar ik was niet overtuigd.” Pas bij de bevalling werd het mysterie opgelost. Het werd een keizersned­e, omdat ze van haar dochter eerder met een spoedkeize­rsnede was bevallen. “En ik wilde niet het risico lopen dat ik dat nog eens zou moeten doorstaan. Tijdens de bevalling ging mijn gynaecoloo­g op zoek en hij vond het spiraaltje achter de placenta. Daarop namen we een foto van Dexter met de Mirena in zijn hand.” Mama Lucy beklemtoon­t wel dat de jongen meer dan welkom is. Hij moest normaal gezien gisteren ter wereld komen, maar hij stak vorige week donderdag al zijn gezichtje aan het raam. “Hij mag dan wel niet gepland zijn, mijn familie en ik voelen ons ongelofeli­jk gezegend met zijn komst.”

Om toch geen risico’s meer te nemen in de toekomst, liet Lucy meteen wel haar eileiders wegnemen. Het beeld van Dexter met het spiraaltje werd vrijdag opgeladen en is intussen al meer dan 70.000 keer geliket.

Het zou overigens zeer uitzonderl­ijk zijn dat zoiets gebeurt met een spiraaltje. Volgens het Britse ministerie van Gezondheid zou het contracept­ivum 99 procent effectief zijn tegen zwangersch­ap, iets wat ook op de website van Mirena te lezen is.

(HLN/ Foto: dailymail.co.uk)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname