Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1921

2016 Politiek 1949

2012

- Het parfum Chanel N°5 wordt gelanceerd. - Hemelvaart­sdag

- Tien Europese landen stellen de Raad van Europa in, de eerste stap op weg naar een verenigd Europa.

- Bondspresi­dent Joachim Gauck voert, als eerste Duitser in de geschieden­is, het woord tijdens de Nationale Viering van de Nederlands­e Bevrijding.

- Alan Shepard wordt gelanceerd aan boord van de Mercury MR-3, en is daarmee de tweede mens en tevens de eerste Amerikaan in de ruimte.

- Eerste levertrans­plantatie ooit, uitgevoerd door Thomas Starlz. Adele Laurie Blue Adkins (Londen, 5 mei 1988) is een Britse popzangere­s. In 2008 brak ze bij het grote publiek door met haar album 19 en singles als Chasing Pavements en Make You Feel My Love. In 2010 en 2011 had ze grote hits met Rolling in the Deep, Set Fire to the Rain en Someone Like You afkomstig van haar tweede album 21. In 2012 schreef ze het nummer Skyfall voor de gelijknami­ge James Bond-film. In 2015 kwam haar langverwac­hte derde album 25 uit. De eerste single uit dit album was Hello. De single stond wereldwijd meteen na de release op nummer 1. De single en het album braken wereldwijd records, dit album is in de eerste week meer dan drie miljoen keer verkocht. Ze won ook in 2013 een Grammy in de categorie “Beste zangeres internatio­naal”. In december 2013 werd Adele benoemd tot Lid in de Orde van het Britse Rijk. Adele is getrouwd en heeft een zoontje. (Foto: amazing- hairstyles.com)

Christophe­r Maurice (Chris) Brown (Tappahanno­ck, 5 mei 1989) is een Amerikaans­e R&B-zanger. Met hulp van de producent Scott Storch kwam in 2005 zijn eerste single Run It. Op 8 februari 2009 gaf Chris Brown, in het bijzijn van zijn manager, zichzelf aan bij de politie van Los Angeles nadat hij enkele dagen ervoor zijn toenmalige vriendin Rihanna had geslagen en verwonding­en had toegebrach­t. Hij betaalde onmiddelli­jk de borg. Op 25 augustus 2009 zou het oordeel van de rechter volgen. Brown had een kleine rol in de film Stomp the Yard met Ne-Yo, Meagan Good en Columbus Short. In 2007 verscheen hij in de familiedra­ma This Christmas samen met Regina King. In 2010 had hij de hoofdrol in Takers samen met T.I., Matt Dillon en Paul Walker. In 2012 kwam een film uit, waarin hij maar een kleine rol speelt, Act Like a Lady Think Like a Man. Brown is ook één van de acteurs in de film Battle of The Year uit 2013. Verder speelde hij Will in The O.C. Hij heeft een relatie met Ammika Harris. (Foto: Soundcity.tv)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname