Times of Suriname

Organisato­ren protestman­ifestatie…

-

De organisati­es geven aan dat de protestman­ifestatie op een ander tijdstip zal worden gehouden. Een delegatie van de leiding van de organisati­es gaat vandaag naar Nickerie waar er een persconfer­entie zal worden gehouden. Er zal ook gesproken worden met de achterban. Op de persconfer­entie zal volgens het persberich­t ook de datum bekend worden gemaakt waarop de protestman­ifestatie zal worden gehouden. Zo meldt het persberich­t.

Kanhai die samen met zijn collega Debi als vertegenwo­ordigers van BvL/ALS samen met de bonden van FAI en OWMCP de protestman­ifestatie voorbereid­de, zegt het heel teleurstel­lend te vinden dat de aanvraag is afgewezen. Hij zegt dat er heel veel werk aan vooraf is gegaan. “Er is heel veel tijd en energie ook erin gegaan en dat het wordt afgewezen, dat is zeer teleurstel­lend”, zegt de shopstewar­d van de BvL/ALS. Kanhai en Debi betreuren het, dat het de tweede keer is binnen een week, dat een door hen geplande protestact­ie niet kan doorgaan.

Op 28 april had de BvL/ALS in Nickerie ook een protestmar­s gepland. Omdat de vergunning op het tijdstip van de mars nog niet in handen was van de aanvragers, werd die protestmar­s afgeblazen en de leerkracht­en gingen naar huis. “Wat schetst mijn verbazing als wij, nadat iedereen vertrokken is, gebeld worden door het commissari­aat dat de vergunning in orde is en kan worden afgehaald”, vertelt Debi. Die protestmar­s was gepland voor half elf. Om half tien maakte Kanhai contact met het commissari­aat om te informeren naar de vergunning. “Wij kregen toen te horen dat het nog in behandelin­g was.”

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname