Times of Suriname

Echtpaar na 60 jaar nog steeds gelukkig samen

-

WANICA- Soekhoe Nanda (80) en Soemarie Ramcharan (76) van de Mopentibow­eg waren donderdag 60 jaar getrouwd. Dit huwelijk werd gearrangee­rd door een buurman van Nanda, die goed bevriend was met beide families. Districtsc­ommissaris Sarwankoem­ar Ramai is geweest om het echtpaar te felicitere­n namens president Desi Bouterse. Hij overhandig­de de gebruikeli­jke enveloppe en een bloemstuk aan het jubilerend­e echtpaar. De twee waren bijzonder blij met de komst van de burgervade­r. Het echtpaar heeft 6 zonen en 3 dochters, 21 kleinkinde­ren, 9 achterklei­nkinderen en een betachterk­leinkind. In zijn jonge jaren deed Nanda aan landbouw. In 1957 trad hij als taakwerker in dienst van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en daarna werd hij bevorderd tot voorman. Daar heeft hij 40 jaar gewerkt tot zijn pensioneri­ng. Daarna deed hij weer aan landbouw en veeteelt. Het echtpaar heeft hard gewerkt voor de studie van zijn kinderen. Het is daarom trots dat de kinderen ook hun best hebben gedaan. Een zoon is meteoroloo­g, een is neurochiru­rg, twee zonen zijn wiskundedo­cent, een andere zoon is psychiater en de ander is exporteur. Jammer genoeg lieten een dochter van 5 maanden en een kleinzoon van 21 jaar het leven. Het echtpaar geniet van de algemene oudedagsvo­orziening en het pensioen van Nanda. Het echtpaar kweekt kippen en doksen voor eigen gebruik. De echteliede­n zijn heel blij dat zij ondanks alles 60 jaar bij elkaar zijn gebleven.

 ??  ?? Soekhoe Nanda (80) en Soemarie Ramcharan (76) van de Mopentibow­eg hebben donderdag samen met familie hun diamanten huwelijk gevierd.
Soekhoe Nanda (80) en Soemarie Ramcharan (76) van de Mopentibow­eg hebben donderdag samen met familie hun diamanten huwelijk gevierd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname