Times of Suriname

MRSA-bacterie in Scheper Ziekenhuis Emmen

-

EMMEN - Vier patiënten en een medewerkst­er van het Scheper Ziekenhuis in Emmen zijn besmet geraakt met de MRSA-bacterie. Om verdere verspreidi­ng te voorkomen, worden mensen die in contact met ze zijn geweest gecontrole­erd op de ‘ziekenhuis­bacterie.’ Dat maakte de Treant Zorggroep, waar het ziekenhuis onderdeel van is, gisteren bekend.

Op de afdeling waar de MRSA-bacterie werd ontdekt, worden voorlopig geen nieuwe patiënten opgenomen. Een besmetting met MRSA (Meticillin­e Resistente Staphyloco­ccus Aureus) is gevaarlijk voor mensen met een flink verminderd­e weerstand. Het kan onder meer leiden tot longontste­king of bloedvergi­ftiging. De bacterie is ongevoelig voor gebruikeli­jke antibiotic­a. MRSA is voor gezonde mensen onschadeli­jk, ze worden er ook niet ziek van. (De Telegraaf/ Foto: DvhN.nl) HAARLEM - Vrijheid is iets wat we moeten koesteren en vieren. Maar het is ook iets om over na te denken, omdat we de vrijheid aan andere mensen door moeten geven. Dat benadrukte premier Mark Rutte gisteren bij de start van het bevrijding­sfestival in Haarlem, kort voordat hij het zogenoemde bevrijding­svuur ontstak. Rutte wees erop dat voor veel mensen op de wereld vrijheid helemaal niet vanzelfspr­ekend is. “Nog steeds niet.

Eerder het tegenoverg­estelde zelfs: in veel landen is de vrijheid verder weg dan ooit.” Hij legde een

 ??  ?? Een besmetting met MRSA (Meticillin­e Resistente Staphyloco­ccus Aureus) is gevaarlijk voor mensen met een flink verminderd­e weerstand.
Een besmetting met MRSA (Meticillin­e Resistente Staphyloco­ccus Aureus) is gevaarlijk voor mensen met een flink verminderd­e weerstand.
 ??  ?? Premier Mark Rutte ontsteekt het bevrijding­svuur op het bevrijding­sfestival.
Premier Mark Rutte ontsteekt het bevrijding­svuur op het bevrijding­sfestival.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname