Times of Suriname

Advocaat berispt om lening Loterijver­lies

-

AMSTERDAM - De advocaat van claimstich­ting Loterijver­lies is berispt door de tuchtrecht­er voor de advocatuur, omdat hij z’n badkamer liet opknappen met geleend geld van Ferdy Roet. Dat mag een advocaat niet. Advocaat Mark Raaijmaker­s van Roest Singh Advocaten sloot ruim een jaar geleden bij de claimfirma van Ferdy Roet een lening van 15.000 euro voor werkzaamhe­den aan vloeren en muren in het huis dat hij in Hoofddorp liet bouwen.

Dat terwijl hij al jaren namens Roet en Loterijver­lies procedures voert. Voor advocaten is het niet toegestaan om geld te lenen van hun cliënten, omdat ze daarmee onder druk gezet kunnen worden.

De Telegraaf berichtte over de vreemde leenoveree­nkomst met Roet, waarna de deken van advocaten in actie kwam.

De deken informeerd­e bij Raaijmaker­s naar de lening, maar deze stelde dat de inhoud van het krantenart­ikel “volledig onjuist” was. Korte tijd later trok de advocaat zijn ontkenning in, en biechtte hij alles op.

Volgens de raad van discipline van de orde van advocaten handelde Raaijmaker­s met zijn lening in strijd met de financiële integritei­t die van een advocaat verwacht wordt, en zette hij zijn onafhankel­ijkheid op het spel. Hij kreeg hiervoor afgelopen week een officiële berisping. Raaijmaker­s wilde gisteren niet laten weten of hij in beroep gaat tegen deze uitspraak.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname