Times of Suriname

Djokovic breekt met coach Vajda

-

VOETBAL - Novak Djokovic heeft besloten om per direct de samenwerki­ng met zijn coach Marian Vajda te beëindigen. Djokovic en Vajda zijn na het Masterstoe­rnooi van Monte Carlo tot die beslissing gekomen. Vajda was sinds 2006 de hoofdcoach van Djokovic. De Servische nummer twee van de wereld zegt op zijn eigen website dat een veranderin­g nodig was om ‘nieuwe energie’ te krijgen om vervolgens zijn niveau te verhogen. Djokovic (29) kent tot nu toe een teleurstel­lend seizoen met vroege nederlagen op het Australian Open en bij de toernooien van Indian Wells en Monte Carlo.

De Serviër neemt ook afscheid van zijn fitnesscoa­ch Gebhard Phil Gritsch en fysiothera­peut Miljan Amanovic.

“Het was geen makkelijke beslissing, maar we voelden allemaal dat er veranderin­g nodig was. Ik ben heel dankbaar en trots op de relatie en de onbreekbar­e band die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Ze zijn mijn familie en dat zal niet veranderen”, aldus Djokovic. De twaalfvoud­ige Grand Slam-winnaar besloot na vorig seizoen al zijn samenwerki­ng met coach Boris Becker op te zeggen. Hij gaat nu op zoek naar een nieuwe coach. “Ik heb het gevoel dat dit een nieuw hoofdstuk in mijn leven is. Mijn loopbaan zat altijd in de lift en nu is het voor het eerst dat het minder gaat. Ik wil nu een manier vinden om sterker en veerkracht­iger terug te keren aan de top”, zei Djokovic.

De Serviër gaat de zoektocht naar een coach niet overhaaste­n. “Ik ben al lang genoeg aanwezig op de tour om te weten hoe alles werkt. Voorlopig zal ik alleen zijn bij de toernooien met de ondersteun­ing van mijn familie en mijn management”, besluit de mondiale nummer twee. (NS) VOETBAL - Matthijs de Ligt ontwikkelt zich dit seizoen stormachti­g bij Ajax. De zeventienj­arige verdediger kende eind maart een dipje, met een tegenvalle­nd debuut in Oranje, maar speelt de laatste weken ijzersterk. Ook tegen Olympique Lyon bewees De Ligt weer zijn waarde voor de

 ??  ?? Novak Djokovic heeft besloten om per direct de samenwerki­ng met zijn coach, Marian Vajda, te beëindigen. (De Telegraaf)
Novak Djokovic heeft besloten om per direct de samenwerki­ng met zijn coach, Marian Vajda, te beëindigen. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname