Times of Suriname

Johan Cruijff Schaal niet meer in ArenA

-

VOETBAL - De KNVB heeft vrijdag een nieuwe opzet van de Johan Cruijff Schaal bekendgema­akt. De Nederlands­e Supercup werd voorheen standaard gespeeld in de Amsterdam ArenA, maar daar komt vanaf komend seizoen veranderin­g in. Het duel tussen de landskampi­oen en bekerwinna­ar wordt standaard afgewerkt in het stadion van de regerende landskampi­oen.

Er was de afgelopen jaren veel kritiek over de opzet van de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Clubs en supporters zagen het steeds minder zitten om af te reizen naar Amsterdam voor een wedstrijd van hun club. De ArenA raakte daardoor moeilijk uitverkoch­t. Er werd geopperd om het anders aan te pakken en daar is de KNVB in meegegaan. De kampioen van de Eredivisie en diens supporters krijgen vanaf komend seizoen het thuisvoord­eel. De voetbalbon­d verwacht dat de belangstel­ling voor het duel hierdoor toeneemt.

“We zijn de afgelopen twintig jaar erin geslaagd van de Johan Cruijff Schaal een traditie te maken”, reageert Gijs de Jong, operatione­el directeur van de KNVB, in een persberich­t. “De officiële aftrap van een nieuw voetbalsei­zoen, vernoemd naar onze beste voetballer ooit, is een begrip in Nederland. Tegelijker­tijd hebben we ons oor te luister gelegd bij supporters en clubs en de verbeterpu­nten verwerkt in de nieuwe opzet. We houden de traditie dan ook in stand, maar we nemen nu het initiatief om de wedstrijd meer te laten leven onder de clubs en supporters, zodat de supercup qua entourage in de buurt komt van de KNVB Bekerfinal­e.”

Het duel om de Johan Cruijff Schaal krijgt ook een nauwere samenwerki­ng met de Johan Cruyff Foundation. Van ieder verkocht kaartje gaat één euro naar de Foundation. De beslissing­en voor alle vernieuwin­gen zijn tot stand gekomen in overleg met de clubs die sinds de invoering van de Johan Cruijff Schaal het meeste aan dit duel hebben deelgenome­n. Dat zijn Ajax, PSV, Feyenoord en AZ.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname