Times of Suriname

Van Bronckhors­t blijft kalm

-

VOETBAL - Feyenoordt­rainer Giovanni van Bronckhors­t houdt zich niet bezig met de festivitei­ten die morgen volgen als zijn ploeg wint bij Excelsior en daarmee de vijftiende landstitel uit de clubgeschi­edenis verovert. “Het is logisch dat mensen zich voorbereid­en op de titel, maar wij hebben maar één ding te doen en dat is winnen”, aldus Van Bronckhors­t vrijdag op zijn wekelijkse persconfer­entie.

“Je voelt dat deze week bijzonder is. Na achttien jaar weer een kampioensw­edstrijd spelen, dat is uniek. Dat merk je aan alles, zoals de aandacht in de media en aan het vele publiek bij de trainingen. Het geeft energie dat mensen zo blij zijn over onze situatie.” De trainer voelt geen extra druk voor het uitduel met stadgenoot Excelsior. “Ik heb wel spanning in mijn lijf. Dat had ik als speler voor zo een duel ook, en dat voel ik nu weer. Ik ben wel gefocust om mijn team goed voor te bereiden op de wedstrijd.”

Van Bronckhors­t kan over een fitte selectie beschikken voor de kampioensw­edstrijd. Bilal Basaçikogl­u is volledig hersteld van zijn blessure en kan morgen spelen. Alleen de al langer geblesseer­de Sven van Beek en Par Hansson zijn er niet bij.

De voormalige verdediger keek wel alvast terug op het zo succesvol seizoen voor Feyenoord. “Ik heb genoten van de ploeg, er staat echt een team. Ze gaan voor elkaar door het vuur. Dat zie je in de hoogte- en de dieptepunt­en. Bij tegenslage­n hebben we dit seizoen direct goed gereageerd. Dat was vorig jaar niet zo.”

Een van de moeilijker­e beslissing­en die Van Bronckhors­t moest nemen, was het op de bank zetten van aanvoerder Dirk Kuijt. “Ik moest dat zo doen, zo voelde dat. We hebben daarover gesproken en het is goed verlopen, voor ons en voor hem. Er is geen sprake van ruis.”

Kuijt zelf wuift de suggestie dat het aanstaande kampioensc­hap als ‘zijn’ titel de boeken in zal gaan, resoluut weg. “Het wordt niet mijn titel, maar ónze titel”, aldus de 36-jarige aanvaller. “De titel van Feyenoord. Ik ben trots dat ik daar aanvoerder van ben.” (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname