Times of Suriname

FIFA heft schorsing Messi op

- Lionel Messi is gisteren door de beroepscom­missie van de FIFA alsnog vrijgespro­ken, nadat hij eerder voor vier interlands was geschorst. (Foto: Nusport)

VOETBAL - Lionel Messi is gisteren door de beroepscom­missie van wereldvoet­balbond FIFA alsnog vrijgespro­ken, nadat hij eerder voor vier interlands was geschorst. De internatio­nal van Argentinië kreeg die straf opgelegd vanwege het beledigen van een grensrecht­er in de interland tegen Chili (1-0) in maart. De beroepscom­missie oordeelde dat er onvoldoend­e bewijs is tegen de Argentijn en heeft daarom de straf teruggedra­aid.

Messi zei na de wedstrijd dat hij tegen de lucht had gesproken. Inmiddels had de 29-jarige aanvaller al één wedstrijd van zijn straf uitgezeten, in het uitduel met Bolivia (2-0 verlies).

Scheidsrec­hter Sandro Ricci meldde in eerste instantie niks over het incident in zijn wedstrijdr­apport, maar op tv-beelden zou te zien en te horen zijn geweest dat Messi stevige scheldwoor­den gebruikte tegen de grensrecht­ers. Op basis daarvan kreeg hij alsnog een schorsing. Argentinië heeft Messi hard nodig in de jacht op een ticket voor het WK in Rusland van volgend jaar. De verliezend­e finalist van het vorige mondiale eindtoerno­oi staat in de Zuid-Amerikaans­e kwalificat­iepoule na veertien van de achttien speelronde­n op de teleurstel­lende vijfde plaats. Dat is niet voldoende voor directe plaatsing, maar zou het spelen van een play-off betekenen. Argentinië hervat de WK-kwalificat­iereeks op 31 augustus met een uitwedstri­jd tegen Uruguay.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname