Times of Suriname

Tottenham vergooit kampioensc­hap

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur lijkt uitgeschak­eld in de Engelse titelstrij­d. De nummer twee van de Premier League stapte gisteravon­d als verliezer van het veld in de stadsderby tegen West Ham United (1-0), waardoor de achterstan­d op Chelsea vier punten blijft. The Blues hebben een duel tegoed en kunnen maandag tegen Middlesbro­ugh op zeven punten komen. Als vrijdag vervolgens gewonnen wordt van West Bromwich Albion, is de titel een feit. Vermoedeli­jk adviseerde Slaven Bilic zijn ploeg in de rust om op dezelfde voet door te gaan, want West Ham speelde een uitstekend­e eerste helft. De achterhoed­e van the Hammers oogde goed georganise­erd en ook in aanvallend opzicht wist de thuisploeg voor problemen te zorgen bij Tottenham. Beide ploegen kregen voor rust enkele kansen om de score te openen. Doelman Adrián van West Ham wist een afstandssc­hot van Harry Kane niet goed te verwerken, waardoor de spits het nog eens kon proberen. Adrián stond op en pareerde de rebound met zijn been.

Aan de overzijde had Cheikhou Kouyaté het vizier niet op scherp staan. Zijn inzet zeilde naast het doel van Hugo Lloris, terwijl Toby Alderweire­ld een poeier eveneens naast zag vliegen. De wedstrijd kwam tot leven, maar leverde voor rust geen doelpunten op. Dat gebeurde pas na 64 minuten. In een fase waarin Tottenham het overwicht had, maar zich veelal stukliep op de defensie van West Ham, greep de thuisploeg de leiding. Manuel Lanzini kreeg de bal fortuinlij­k voor de voeten rond de vijfmeterl­ijn en haalde verwoesten­d uit: 1-0. Mauricio Pochettino bracht Vincent Janssen binnen de lijnen in de zoektocht naar late doelpunten, maar Tottenham bleef onmachtig. Ook in de vijf minuten durende blessureti­jd konden de bezoekers niets meer uitrichten.

(VZ)

??  ?? Manuel Lanzini van West Ham United doet alles om het leder achter doelman Hugo Lloris van Tottenham Hotspur te krijgen.
(Foto: EPL)
Manuel Lanzini van West Ham United doet alles om het leder achter doelman Hugo Lloris van Tottenham Hotspur te krijgen. (Foto: EPL)