Times of Suriname

Washington doet iets terug

-

BASKETBAL - Boston Celtics won de eerste twee play-off-duels van Washington Wizards. Donderdag liet Wizards zien dat het in eigen huis niet te verslaan is. In de hoofdstad van de Verenigde Staten werd het 116-89.

Boston holde de gehele wedstrijd achter de feiten aan en kwam geen enkele keer aan de leiding. Grote man aan de kant van Wizards was John Wall die met 24 punten topscorer werd. Wizards legde de basis voor de zege met een 22-0 run in het eerste kwart. Isaiah Thomas, in het tweede duel nog goed voor 53 punten, werd nu wel aan banden gelegd; de point guard van Boston kwam niet verder dan 13 punten.

Ondanks de nederlaag voor Celtics, leidt het team de play-offs nog steeds met 2-1. Maandagoch­tend speelt Wizards weer thuis en het kan dan de stand gelijktrek­ken. De play-offs zijn aan de gang in de NBA. Na een lang seizoen strijden de beste 16 teams om de titel van beste team van de Verenigde Staten. Elke knock-outronde gaat via een ‘best of seven’-systeem. Celtics (of de Wizards) moet dus vier keer winnen om door te gaan.

Golden State Warriors heeft ook de tweede play-off-wedstrijd tegen Utah Jazz gewonnen. In eigen huis werd het 115-104. De NBA-finalist van vorig seizoen is dus op koers om door te stomen naar de halve finale. Niet Stephen Curry of Kevin Durant scoorde de meeste punten, maar Gordon Hayward van Utah Jazz. Hij kwam met 33 punten bovenaan het lijstje. Toch speelde Durant ook ijzersterk met 25 punten, 7 assists en 11 rebounds. (NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname