Times of Suriname

Het boeketje van Marientje

-

Tussen de twee grote kanalen vind je een vreedzame bevolking, allen die daar wonen zijn heel vriendelij­k en proberen altijd vredig met elkaar te leven. Het plaatsje heet Konijnen Hof en er wonen meer dan tien families.

Een van deze families zijn de ouders van Marientje, die samen met drie broers en twee zussen woont. Marientje heeft een hobby en deze is bloemen schikken. Langs de vele bloemenvel­den plukt Marientje diverse bloemen om te verkopen na haar schooltijd. Dat is zij, Marientje de bezige bij, oeps, een konijn.

Vandaag heeft Marientje van de klassejuf een opdracht gekregen om een boeketje te maken voor de oudste bewoner van het Konijnen Hof. De andere kinderen gaan de juf helpen om de feestzaal van de school te versieren. Eenieder is van harte welkom en brengt ook gebakjes en drankjes mee.

Na school loopt Marientje langs de bloemenvel­den en plukt elke bloem heel voorzichti­g. Haar broer Maarten helpt met het sjouwen van de grote mand met de bloemen. Na een uur komen de twee moe maar tevreden thuis aan. Mama heeft een mooie vaas klaargezet voor Marientje.

Vol trots loopt Marientje voor haar familie uit, richting de feestzaal van de school. Iedereen vindt het boeketje van Marientje mooi, zoveel kleur en geur in een mooie vaas. De hele avond glimmen de wangen van Marientje van trots. Zou jij je ook niet trots voelen met zulke mensen om je heen? Ja toch!

(GP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname