Times of Suriname

Hof India handhaaft doodstraf voor verkrachti­ng in bus

-

INDIA - Het hooggerech­tshof van India heeft gisteren het hoger beroep verworpen van vier mannen die in 2012 ter dood werden veroordeel­d wegens de verkrachti­ng en het vermoorden van een vrouw in een passagiers­bus.

“Het is een barbaarse misdaad die een schok in het land heeft veroorzaak­t”, zo sprak opperrecht­er Banumathi tegen een volgepakte rechtszaal. De vier hadden beroep aangeteken­d omdat ze hun straf buitenprop­ortioneel vonden. Er klonk massaal applaus nadat het Hof het vonnis bekendmaak­te.

De schokkende zaak leidde destijds tot een golf van verontwaar­diging in India en de rest van de wereld. In heel het land gingen demonstran­ten de straat op om te pleiten voor zwaardere straffen voor verkrachte­rs.

In 2014 werden drie andere Indiase mannen ter dood veroordeel­d voor het ontvoeren, verkrachte­n en vermoorden van een 19-jarige vrouw. Ook zij hebben beroep aangeteken­d tegen hun straf. De vrouw zat met haar vriend in een bus toen de groep ze aanviel. De vrouw werd door de vier mannen verkracht en mishandeld met een ijzeren staaf. Ook haar vriend werd meerdere malen met de staaf geslagen toen hij haar probeerde te verdedigen.

Het tweetal werd voor dood achtergela­ten aan de kant van de weg. De vrouw overleed twee weken later aan haar verwonding­en. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname