Times of Suriname

Bayern geeft Darmstadt laatste zetje

-

VOETBAL - Voor SV Darmstadt 98 is het Bundesliga-avontuur zaterdagmi­ddag na twee seizoenen tot een einde gekomen. De hekkenslui­ter ging op bezoek bij een Bayern München dat nergens meer voor te spelen had onderuit met 1-0 en kan zodoende degradatie niet meer ontlopen. Het seizoen zit er met het behalen van de landstitel en de uitschakel­ing in de Champions League en de DFB Pokal wel zo’n beetje op voor Bayern en dat bood Carlo Ancelotti tegen Darmstadt, met onder meer Joshua Kimmich en Renato Sanches als blok op het middenveld, wat ruimte om te experiment­eren. Der Rekormeist­er was ondanks deze omzettinge­n in de eerste helft alsnog veel te sterk voor de laagvliege­r en Juan Bernat maakte dat verschil na een twintig minuten ook op het scorebord zichtbaar. Thomas Müller en Jérôme Boateng lieten in het restant van de eerste helft verder aardige kansen liggen en ook na rust was Bayern de sterkste in een ontmoeting die niet overliep van de spanning. Robert Lewandowsk­i kopte vanuit een veelbelove­nde positie naast, voordat Darmstadt iets dacht terug te kunnen doen. Een doelpunt van Sven Schipplock werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Bernat leek vervolgens in de slotfase toch nog uit te groeien tot de schlemiel nadat hij een penalty veroorzaak­te. Tom Starke anticipeer­de echter goed en hield de poging van Hamit Altintop eruit. (VZ)