Times of Suriname

Transie wint twee op rij

-

VOETBAL - Transvaal begint de goede richting op te gaan. Zaterdag werd de tweede wedstrijd op rij in de topklasse van de Surinaamse Voetbal Bond gewonnen. In het Voorwaarts­stadion werd de thuisclub met 2-0 verslagen. De ruststand was 1-0. Voorwaarts begon de wedstrijd op een hoge verdedigin­gslijn en zette zo de druk op Transvaal, die dit counterde door steeds te jagen op de bal. Hierdoor kon Voorwaarts de vrij staande man niet vinden. Voorwaarts speelde ook met gevaar om gepakt te worden in de aanval, maar nam toch het risico. Voorwaarts bleef proberen om de spitsen te bereiken, maar het lukte niet. In de zeventiend­e minuut werd Voorwaarts afgestraft voor zijn hoge verdedigin­gslijn. Door een steekpass op de snelle Ivenzo Comvalius, die volgens de assistent-scheidsrec­hter net niet buitenspel stond, kwam de behendige speler alleen tegenover doelman Orpheo Vijfhoven van Voorwaarts te staan. In eerste instantie stopte de doelman van Voorwaarts het schot, maar die viel weer voor de voeten van Comvalius en deze keer maakte hij geen fout: 1-0. Hierna heeft Voorwaarts er alles aan gedaan, maar het mocht niet meer baten in de eerste helft.

In de tweede helft begon Voorwaarts heel agressief. Het doel van Transvaal werd steeds onderdruk gezet, maar echte kansen bleven uit. Transvaal die meer op de counters ging voetballen, kreeg twee keer heel goede kansen om zijn voorsprong te verruimen. Debolah Akoela en Sorencio Juliaans verzuimden doelman Vijfhoven te verslaan. Toch kwam Transvaal in de 71ste minuut op een voorsprong. Knullig omgaan met de bal in de verdedigin­g van Voorwaarts, werd afgestraft. Akoela pakte de bal af en passte het leder naar Juliaans, die zijn eerste schot gestopt zag worden door Vijfhoven. Weer viel de rebound voor de voeten van Juliaans en deze keer maakte hij geen fout. Dit werd ook de eindstand.

Trainer Raymond Mannen van Transvaal is heel blij en zegt dat het team wel de goede richting op gaat. Hij geeft verder aan dat de organisati­e vandaag goed stond en het team heeft weinig kansen weg gegeven. Assistent-trainer Werner Blackson van Voorwaarts zegt dat het team die het meeste profijt heeft getrokken uit de fouten, de wedstrijd heeft gewonnen. Transvaal komt door de overwinnin­g hoger dan Voorwaarts te staan. Transvaal heeft nu twintig punten en Voorwaarts blijft steken op negentien.