Times of Suriname

Afvallen met pompoen

-

De pompoen is een vrucht die haast overal voor komt. Is de pompoen gezond en kan het helpen om af te vallen? Afvallen met pompoen is zeker mogelijk en mag eigenlijk niet in een gezonde levensstij­l ontbreken. Hoe kun je afvallen met pompoen en waar moet je zoal op letten als je de pompoen eet?

De pompoen is familie van de komkommer. De pompoen bestaat al heel lang: de geschieden­is ervan gaat 7000 jaar terug in de tijd. een pasta- of rijstgerec­ht. Ook kun je de pompoen koken en op dezelfde manier als aardappel eten. Pompoen kan ook in de oven en in combinatie met vlees worden gegeten. Pompoen is tevens geschikt als dessert en een groot voordeel is dat je hier geen suiker bij hoeft te doen. Als laatste kun je zelfs gebakjes en taart van pompoen eten. Let erop dat je dan niet teveel boter en suiker gebruikt, want anders is het natuurlijk nog niet goed voor de lijn. kiest: ze zijn allebei gezond. Controleer voor de zekerheid wel altijd of de pompoenpur­ee niet is aangemaakt met suiker.

Nee, je moet zeker niet alleen pompoen gaan eten wanneer je wilt afvallen. Het is belangrijk om af te wisselen en zo een gevarieerd menu op tafel kunt zetten. Aangeraden wordt om toch zeker één keer per week pompoen toe te voegen aan je dieet. Vaker mag natuurlijk ook, maar onthoud dat je wel moet afwisselen met andere gezonde producten. Helaas is pompoen geen wondermidd­el. Je moet het vooral zien als een hulpmiddel om meer kilo’s kwijt te raken. Pompoen is gezond en past daarom perfect in een gezonde levensstij­l. Zorg dat je genoeg andere groentes en fruit eet en dat je genoeg melkproduc­ten binnenkrij­gt. Ook is het belangrijk om afwisselen­d te eten. Voldoende beweging is ook een echte must. Probeer minstens een half uur beweging per dag te krijgen voor een goed resultaat in je gewicht.

(Mens en Gezondheid/Foto:

Wat Kook Jij?)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname