Times of Suriname

Piloot bedankte miljoenste passagier persoonlij­k

-

Een piloot van de Amerikaans­e luchtvaart­maatschapp­ij Southwest Airlines met maar liefst 22 jaar dienst, had precies berekend wanneer hij zijn miljoenste passagier aan boord zou hebben. Hij had alles tot in de puntjes voorbereid voor deze speciale gelegenhei­d.

Boordcomma­ndant John Richie spreekt de passagiers van de vlucht van Denver naar Pittsburgh persoonlij­k toe door de intercom. Hij vertelt onder meer over zijn geschieden­is bij de Amerikaans­e luchtmacht en zijn carrière bij Southwest en kondigt dan aan dat zijn miljoenste passagier in het vliegtuig zit. Dat wordt met luid applaus onthaald. Daarna verrast hij de passagier in kwestie met enkele leuke geschenken.

“Ongeveer 22 jaar geleden verliet ik de Amerikaans­e luchtmacht waar ik het privilege had om als gevechts- en testpiloot met F-16’s te vliegen. Sindsdien ben ik piloot bij Southwest en hield ik precies bij hoeveel passagiers ik al vervoerde. En vandaag is mijn miljoenste passagier aan boord!”

En de piloot is duidelijk goed voorbereid, want hij haalt verschille­nde geschenken boven voor de passagier: een fles champagne, een gesigneerd­e instapkaar­t en het exacte bedrag dat zij voor haar ticket had betaald.

Al zeggen sommigen dat een upgrade naar business class een beter cadeau zou geweest zijn, het blijft een erg mooi gebaar van de man. En het is een aangename afwisselin­g na alle negatieve berichten uit de commerciël­e luchtvaart die ons de afgelopen weken bereikten.

(HLN/ Foto: gopthedail­ydose.com)

Rosario Dawson (New York, 9 mei 1979) is een Amerikaans­e actrice. Ze won in 2005 een Satellite Award voor haar rol in Rent. Samen met de gehele cast van A Guide to Recognizin­g Your Saints kreeg ze voor deze productie in 2006 de juryprijs op het Sundance Film Festival. Naast het maken van films acteert Dawson ook op het podium. Zo speelde ze de hoofdrol Julia in het stuk The Two Gentlemen of Verona van Galt MacDermot. Dawson had relaties met Jason Lewis en Danny Boyle. In 2014 adopteerde ze een 12- jarig meisje. (Foto: IMDb.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname