Times of Suriname

President Bouterse bezoekt Stiwewa

-

PARAMARIBO - Een delegatie onder leiding van president Desi Bouterse heeft een bezoek gebracht aan het werkgebied in van de ontwikkeli­ngsorganis­atie Stichting

en omgeving (Stiwewa). De vereniging die voornameli­jk met vrijwillig­ers in kansarme buurten voor jongeren en vrouwen werkt, heeft de delegatie op de hoogte gesteld van het werk dat er de afgelopen 40 jaren is uitgevoerd. Dit meldt het Kabinet van de President in een persberich­t.

Winti Wai

“Als buurtveren­iging moet je veel en meer doen. Je kan niet alleen de problemen aanhoren en aankaarten, maar ook een oplossing aandragen, is waar de bewoners naar uitkijken”, zegt Robby Berghout, voorzitter van Stiwewa.

Met bijlessen voor scholieren van het gewoon lager onderwijs en voortgezet onderwijs op juniorenni­veau, sport- en spelactivi­teiten voor de buurtkinde­ren tot het helpen zoeken naar middelen voor minder

Winti Wai

daadkracht­ige moeders om in de eerste levensbeho­eften te kunnen voorzien, komt Stiwewa personen tegemoet in het dagelijkse leven. De vereniging is ook actief in de buurten Latour en Ramgoelam. De president heeft alle pioniers bedankt die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de organisati­e om de verschille­nde successen die er zijn geboekt te kunnen behalen. In gesprek met verschille­nde personen uit de grassroots heeft hij ook eerder mensen van Winti Wai geïdentifi­ceerd die nu een bijdrage leveren aan het beplanten en bewerken van 11 hectare grond voor landbouw en veeteelt. Met het nieuwe project waar er een podosiri-aanplant wordt opgezet, hoopt hij dat er via de organisati­e ook personen geselectee­rd kunnen worden, die een bijdrage kunnen leveren aan het welslagen van dit project.

Zie foto op pagina 2.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname