Times of Suriname

BvL en ALS eisen respect van regering

-

PARAMARIBO - Leerkracht­en aangeslote­n bij de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkracht­en in Suriname (ALS) blijven in actie, totdat de overheid antwoord geeft op het schrijven dat de bond maandag naar de regering heeft gestuurd. De regering heeft volgens Wilgo Valies door niet te reageren op de brief, maar wel te onderhande­len met de Federatie van Organisati­es van Leerkracht­en in Suriname (FOLS) en te besluiten dat de volledige herwaarder­ing eind mei plaatsvind­t, getoond dat zij de BvL en ALS desavoueer­t.

“Het is niet de eerste keer dat de regering het credit aan de FOLS toekent, terwijl de inzet van de BvL en ALS komt. Regering ik wil u aanmoedige­n om dit gedrag voort te zetten, want dat zal ons geen windeieren opleveren, maar zal onze organisati­e juist groter maken”, zegt Valies. De leden zijn zeer verontwaar­digd over de opstelling van de regering naar hun organisati­e.

Bij de vergaderin­g gisteren met de leraren zijn er voorstelle­n gedaan. Er is onder andere voorgestel­d om terug naar school te gaan en tot tien uur te werken, totdat de volledige herwaarder­ing een feit is. Een ander voorstel was terug naar school gaan en de regering de ruimte geven om eind mei alles in place te hebben. De leraren hebben uiteindeli­jk besloten dat de regering het respect naar hun bond dient op te brengen door te reageren op het schrijven.

De leraren zullen dan pas wederom vergaderen om te bepalen of het werk hervat wordt.

Lees verder op pagina 2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname