Times of Suriname

Bisschoppe­n bezorgd om politieke situatie in de regio

-

PARAMARIBO - De bisschoppe­n van de Antilliaan­se Bisschoppe­nconferent­ie hebben tijdens hun jaarlijkse plenaire vergaderin­g in Saint Lucia de politieke situatie in de regio, met name in FransGuyan­a, Suriname en Venezuela aangehaald, en gaven naar aanleiding daarvan een verklaring uit. Dit meldt het Bisdom in een persberich­t. “Wij, de rooms-katholieke bisschoppe­n van de Antilliaan­se Bisschoppe­nconferent­ie, bijeen gekomen in Castries, St. Lucia, voor onze jaarlijkse plenaire vergaderin­g, willen de volgende verklaring uitgeven:

Met grote zorg hebben wij de ontwikkeli­ngen in Venezuela, Frans-Guyana en Suriname gevolgd. Wij betreuren het lijden van de volken en ondersteun­en hun roep om rechtvaard­igheid en humane levensomst­andigheden. Tegelijker­tijd zijn wij ons er ook van bewust dat er geen effectieve oplossinge­n zullen zijn zonder oprechte dialoog. Wij dringen derhalve bij alle partijen erop aan om hun inzet daarvoor te vernieuwen, voordat er nog meer mensenleve­ns verloren gaan, zoals jammer genoeg reeds is gebeurd in Venezuela. Tezamen met de gelovigen van de kerk bidden wij tot de Heer van de vrede om ons allen te verlichten, opdat wij creatieve oplossinge­n mogen vinden voor deze immense problemen. Gegeven te Coubaril, Castries, St. Lucia, op 04 mei 2017.”

De jaarlijkse plenaire vergaderin­g van het overlegorg­aan van de rooms-katholieke bisschoppe­n van de Caribische regio heeft van 30 april tot en met 5 mei geduurd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname