Times of Suriname

Belfort vraagt jeugdige om bende te verlaten

-

PARAMARIBO Parlementa­riër Edward Belfort (ABOP) heeft een motivaties­essie gehouden voor 120 leerlingen van Mulo Hockey in Paramaribo. Dit gebeurde in Stibula. Ondanks het feit dat leraren staken, nam het schoolhoof­d het initiatief om de leerlingen van de examenklas te motiveren. Belfort zegt aan de krant dat één van de leerlingen tegen hem zei dat hij tot de bende behoort die hogri dagu wordt genoemd.

“Ik heb hem kunnen overhalen om niet meer tot die bende te behoren en serieus zijn studie op te pakken en zijn levensstij­l te veranderen.” Volgens de jongen behoren jongeren van zijn omgeving tot deze bende. Hij vertelde Belfort dat hij in het weekend zeker drie uur op de hoek van de straat hangt, maar hij kon het nut ervan niet aangeven. Belfort sprak hem hierover aan. “Als je op een hoek staat, ga je nooit rechter kunnen worden. Bij een antecedent­enonderzoe­k zal je nooit geselectee­rd worden.” Hij zegt dat zo een persoon in verband gebracht kan worden met hangjonger­en en drugsgebru­ikers.

Belfort heeft gesproken tot de scholieren, zodat zij gemotiveer­d zijn om hun examen te kunnen afleggen. Hij sprak met de jongens en meisjes over het belang van studeren en hield hen voor, nimmer het criminele pad te kiezen. Enkele leerlingen konden het assembleel­id niet aangeven wat zij in de toekomst in de maatschapp­ij willen worden. Een van hen gaf aan dat hij zijn leven aan de toekomst overlaat. Belfort sprak de kinderen toe dat zij vooruitstr­evend moeten zijn en zich moeten richten op hun studie. Tijdens de sessie merkte hij op dat een groep jongens achterin zat en met elkaar bezig was. Hij had een gesprek met deze jongens die daarna ook gemotiveer­d waren. De jongens dachten dat wat zij doen, goed was. Nadat zij waren aangesprok­en, beloofden zij hun levensstij­l te zullen veranderen.

De leerlingen waren enthousias­t dat zij bezoek kregen van een parlementa­riër en applaudiss­eerden luid voor Belfort. Het assembleel­id hield hen voor dat hij ook heeft gewoond aan de Ramgoelamw­eg. Hij zei tegen hen dat het wonen in een bepaalde omgeving geen rol speelt voor het kunnen bekleden van een bepaalde functie in de maatschapp­ij. Hij verwees naar zijn eigen leefsituat­ie waarbij hij minister van Justitie en Politie is geweest. Belfort begon scholieren te stimuleren toen hij justitiemi­nister was. Na zijn ministersc­hap kreeg hij diverse verzoeken om kinderen te motiveren, opdat zij het criminele pad niet kiezen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname