Times of Suriname

Petitie tegen afgravinge­n Braamspunt ingediend

-

PARAMARIBO – “Samen moeten we tot een oplossing komen”, zo klonken de woorden van professor Sewnath Naipal gisteren na het indienen van de petitie bij het kabinet van president Bouterse waarbij aandacht wordt gevraagd voor de afgravinge­n te Braamspunt. Naipal arriveerde samen met de leden van de buurtveren­iging van Weg naar Zee en het World Wild Fund bij het Kabinet van de President waar de petitie werd overhandig­d aan een vertegenwo­ordiger van het kabinet. In de petitie worden enkele punten aangehaald die te maken hebben met de afgravinge­n te Braamspunt.

Er wordt aangegeven, dat al gedurende 35 jaar dit probleem gaande is en dat er tot heden geen veranderin­g wordt gezien. Ook is de nadruk gelegd op het belang voor de visserij en plantensec­tor. Doordat er afbrokkeli­ng van het land ontstaat, trekken de gunstige vissoorten naar andere gebieden. Met de huidige weersomsta­ndigheden is de kans van wateroverl­ast te Weg naar Zee het grootst. Dit zorgt voor veel bezorgdhei­d bij buurtbewon­ers, vandaar de beslissing om naar de regering te stappen.

Voor nu zullen de organisati­es het besluit van het Kabinet van de President afwachten en hierna zullen er stappen worden ondernomen om tot een duurzame oplossing te komen. Naipal gaf ook aan dat zij de strijd zullen blijven voeren, totdat er een gunstige oplossing is bereikt.

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname