Times of Suriname

Padieboere­n hebben geen politieke agenda

-

PARAMARIBO - De padieboere­n voeren elke dag actie die gericht is tegen slecht overheidsb­eleid om corruptie te ondersteun­en, zij zullen zich als organisati­e niet laten gebruiken door groepering­en met een politieke agenda. Dit meldt Radjoe Bhikharie, voorzitter van de Bond van Surinaamse Padieprodu­centen (BSP), in een persberich­t.

Volgens Bhikharie zijn opeenvolge­nde regeringen debet aan de ontstane huidige situatie en is het zaad daarvan in feite zelfs gelegd door partijen die de huidige parlementa­ire oppositie uitmaken. De boeren zijn systematis­ch ondermijnd en aan hun lot overgelate­n en kozen daarom voor de huidige regeerders die namelijk beloofden Suriname tot de voedselsch­uur van de regio te maken maar thans daarin ernstig blijken te hebben gefaald. Op 20 mei wordt er een protestact­ie van de oppositiep­artijen gehouden. De boeren zijn evenwel vrij om zelf te bepalen of zij het ‘uitstapje’ naar Paramaribo zullen ondernemen, zegt de voorzitter van de BSP. De bond ondersteun­t echter slechts de strijd van de vakbewegin­g en de maatschapp­elijke groepering­en. Bhikharie onthult dat toppers van een bepaalde politieke partij het afgelopen weekend in Nickerie pogingen hebben ondernomen om zijn organisati­e te benaderen om voor haar te mobilisere­n voor 20 mei. “Wij hebben dit echter absoluut geweigerd, dit vooral vanwege het feit dat de bedoelde partij zelf nooit iets van betekenis heeft gedaan ten behoeve van de rijstsecto­r. Wanneer politieke wolven in schaapskle­ren zich thans aandienen om zogenaamd te strijden tegen de door hun mede gecreëerde ellende is daarom voorzichti­gheid geboden. Belangrijk­er is dat wordt afgedwonge­n dat de regering in samenspraa­k met de maatschapp­elijke groepen tot een alternatie­ve koers komt die moet worden ingeslagen om uit de huidige precaire situatie te komen. Dat de politiek de maatschapp­elijke groepen en het volk willen ondersteun­en, is altijd toe te juichen maar het is nooit de bedoeling dat deze groepering­en zich gaan inzetten om politieke doelen te bereiken”, aldus de BSPvoorzit­ter Bhikharie.

Het verbaast de BSP daarom dat de Surinaamse Padieboere­n Associatie onder leiding van Harinandan Oemraw, echter wel gezwicht is voor de aantrekkel­ijke en wellicht loze beloften die gedaan zijn.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname