Times of Suriname

Advocaat nieuwe bondscoach Nederland

-

VOETBAL - De KNVB heeft Dick Advocaat aangesteld als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Dit hebben Hans van Breukelen en Jean Paul Decossaux gisterocht­end bekendgema­akt op een persconfer­entie. De 69-jarige oefenmeest­er tekent een contract tot het einde van de WK-kwalificat­iereeks dat in principe tot medio november duurt.

Verder zullen Ruud Gullit en Fred Grim Advocaat gaan assisteren. Advocaat en Gullit zullen eind mei officieel gepresente­erd worden als het Nederlands elftal een trainingsk­amp belegt in Portugal en oefenwedst­rijden afwerkt tegen Marokko en Ivoorkust. Advocaat en Gullit nemen de taken van Fred Grim over wanneer Fenerbahçe klaar is in de nationale beker, op zijn vroegst op 31 mei. “Het is ongelukkig dat Dick Advocaat later aansluit, maar het is zoals het is”, zegt Van Breukelen daarover. Als Oranje er toch in slaagt om het WK in Rusland te halen, zal Advocaat ook tijdens de eindronde de leiding hebben. Advocaat werkte eerder bij Oranje. Tussen 1984 en 1987 was hij assistent van bondscoach Rinus Michels. In 1990 keerde hij terug in dezelfde rol, omdat twee jaar later als bondscoach verder te gaan. Na het WK van 1994 vertrok Advocaat bij de KNVB. In 2002 werd de Hagenaar opnieuw aangesteld als bondscoach, wat hij tot 2002 volhield. In het begin van dit seizoen was Advocaat kortstondi­g assistent van Danny Blind, maar nadat Fenerbahçe langskwam, besloot hij naar Turkije te vertrekken.

“Met Dick Advocaat als tweede assistent bij Oranje was er sprake van een duidelijke opleving”, zegt Van Breukelen. Even later vertrok Advocaat plotseling. “Maar de spelers zijn in staat om over dingen heen te stappen.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname