Times of Suriname

Gare du Nord Parijs ontruimd

-

FRANKRIJK - In de nacht van maandag op dinsdag werd het Parijse treinstati­on Gare du Nord enkele uren ontruimd tijdens een grootschal­ige politieact­ie. Na enkele uren werd de zoektocht naar drie gezochte personen gestaakt.

Het zou gaan om drie mannen wier profielen afgelopen vrijdag aan de Franse inlichting­endienst DGSI waren doorgegeve­n. In het weekend zouden ze gesignalee­rd zijn in Marseille en Bordeaux en werden ze als gevaarlijk omschreven.

Het drietal zou zich in een TGV bevinden die maandagmid­dag richting Parijs vertrok vanuit Valencienn­es. Hun signalemen­t werd door een treincondu­cteur doorgegeve­n, waarna de trein bij aankomst op Gare du Nord werd doorzocht. Volgens de lokale krant Le Parisien waren zo’n aan boord.

Vanaf een uur of elf ’s avonds werd het volledige station geëvacueer­d. Treinreizi­gers werden naar buiten gedirigeer­d door gewapende politiemen­sen. Het station werd gesloten en ook de metro’s stopten niet meer bij het noordstati­on. Veel reizigers meldden op Twitter dat zij een tijd vastzaten in hun trein.

210

mensen De politie maakte om iets over 2.00 uur ’s nachts bekend dat de verificati­es waren afgelopen. Er is niemand aangehoude­n.

In Frankrijk is sinds november 2015 de noodtoesta­nd van kracht. Rond de presidents­verkiezing­en, die zondag door Emmanuel Macron werden gewonnen, golden ook strenge veiligheid­seisen.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname