Times of Suriname

Teckels Saartje en Boy stappen in huwelijksb­ootje: ‘Ze zijn echt gek op elkaar’

-

Wat begon als een grapje, is flink uit de hand gelopen. De teckels Boy en Saartje zijn zaterdag getrouwd op Teckeldag in Zoetermeer. Met een echte huwelijksa­kte, getuigenve­rklaringen, bruidsjurk en speciale penningen (in plaats van ringen) hebben de hondjes elkaar het ‘blaf-woord’ gegeven. ‘Je moet het leven niet te serieus nemen’, is wat Isabelle Don Griot uit Den Haag en Karin van Antwerpen uit Brabant dachten toen ze in een opwelling besloten om een heuse bruiloft te organisere­n voor hun verliefde teckels. “We hebben elkaar vorig jaar tijdens een speciale teckelwand­eling voor het eerst ontmoet”, vertelt Isabelle. “Daar in het sprookjesb­os van de Efteling sloeg de vonk tussen Boy en Saartje over.”

“Ze zijn echt gek op elkaar geworden en dat is toen een eigen leven gaan leiden.” De twee baasjes begonnen elkaar uit naam van hun teckel gekscheren­d liefdesber­ichten te sturen op Facebook.

Maar afgelopen januari ging het mis. Boy kreeg een acute hernia en raakte verlamd aan zijn achterpote­n. Tegen alle verwachtin­gen in is het Boy gelukt om weer te kunnen lopen. Weliswaar wat zwieberig en raar, maar hij loopt. “De dokters dachten dat hij voor altijd verlamd zou zijn, dat hij nu al kan lopen is uniek.” De tegenslag voor Boy bleef ook niet onopgemerk­t bij Saartje en haar baasje. “Karin en Saartje hebben Boy ontzettend gesteund. Op een gegeven moment ‘schreef’ Saartje in een Facebook-bericht aan Boy: ‘Al moet je in een rolstoel, ik wil toch met je trouwen.’” Waarop Boy haar zogenaamd ten huwelijk vroeg. Toen Isabelle het idee voor het hondenhuwe­lijk aan dierenwink­el ‘t Dierenpara­dijs, de organisato­ren van Teckeldag, vertelden, waren ze direct enthousias­t. “Mijn moeder is ambtenaar van de burgerlijk­e stand en wilde het wel regelen.”

De moeder van Isabelle stelde een officieuze huwelijksa­kte op, trok een toga aan en trouwde de twee teckels zaterdag in de Zoetermeer­se Dorpstraat onder een ballonnenb­oog. Onder het toeziend oog van tientallen gasten, fotografen en journalist­en, zetten de twee hondjes, in pak en bruidsjurk, hun pootafdruk op de huwelijksa­kte.

Na de bruiloft werden de beestjes flink getroeteld en verwend met iets lekkers. Het pasgetrouw­de teckelstel zal niet gaan samenwonen. “Het zal een lat-relatie blijven, maar daar zijn ze inmiddels wel aan gewend”, vertelt Isabelle. Maar een mini-huwelijksr­eis zit er misschien wel in. “We zullen ze binnenkort lekker meenemen naar het strand.” (Rtl nieuws.nl/Foto:rtl nieuws. nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname