Times of Suriname

Smokkelaar chocolade- en tamarinded­rugs veroordeel­d

-

PARAMARIBO – Awinath R is gisteren veroordeel­d voor het smokkelen van drugs in 19 pakken chocolade en drie pakken gestoofde tamarinde. Hij kreeg hiervoor twaalf maanden celstraf opgelegd en een boete van SRD 1500 te vervangen door een maand hechtenis.

Awinath R verklaarde dat hij SRD 5000 bij een ander had geleend om zijn huis te renoveren. Toen hij het geld niet betaalde, werd hij onder druk gezet. Hij moest daarbij drugs die achteraf een brutogewic­ht van 2113 gram bleken te hebben, smokkelen. Op 26 februari werd hij op de luchthaven aangehoude­n toen het verboden spul werd onderschep­t in zijn reiskoffer. Tussen zijn kleren werden de 22 pakjes met drugs aangetroff­en. Hij ontving de pakjes van een Guyanees om die af te staan aan iemand in Nederland.

Officier van justitie Reshmi Rathipal eiste 24 maanden celstraf waarvan 4 voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest en een boete van SRD 1500, te vervangen door een maand hechtenis. De drugs zijn onttrokken aan het verkeer. Advocaat Irvin Kanhai betoogde dat het gewicht van de drugs niet bekend is. Hij zegt dat mensen zelfs naar de maan kunnen vliegen en dat het daarom niet moeilijk moet zijn om de drugs van de tamarinde en chocolade te scheiden. Ook vroeg hij de rechter om de man een zodanige straf op te leggen dat hij over niet al te lange tijd zijn leven weer kan oppakken. De vervolging­sambtenaar zegt dat de pakken chocolade en tamarinde zijn verwijderd van de drugs. Er was slechts een geringe hoeveelhei­d plastic materiaal dat nog aan de drugs zat. Ook de rechter gaf aan dat de pakken verwijderd zijn van de chocolade en tamarinde. Volgens haar zijn de drugs gescheiden. Zij gelooft het verhaal van Awinath R niet dat hij geld had geleend en onder druk was gezet om te betalen. “U staat mij een zielig verhaal te vertellen”, merkt zij op. Op de zitting verklaarde de man dat hij bij een geslaagde smokkel 3000 euro zou ontvangen terwijl hij bij de politie en het Parket zei dat het om 4000 euro ging.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname