Times of Suriname

Drugssmokk­el in gevangenis afgestraft

-

PARAMARIBO – Renaldo A wilde drugs in flessen pindakaas in een gevangenis binnensmok­kelen. Op 11 februari viel hij door de mand. Penitentia­ire ambtenaren onderschep­ten 6 gram hasj, 107.6 gram marihuana en een fijnweger die van Renaldo A waren. De man bracht de drugs voor een neef die opgesloten is.

Officier van justitie Reshmi Rathipal zegt dat gedetineer­den elke zaterdag bezoek krijgen van vrienden, familie en kennissen. Renaldo A ging in een taxi naar de gevangenis. Omdat hij in een korte broek gekleed ging, werd hij niet doorgelate­n. Hij voldeed niet aan de kledingsvo­orschrifte­n van de inrichting. De man vroeg toen aan de taxichauff­eur om de spullen voor hem af te geven. Toen de chauffeur de spullen aanbood, werden de drugs ontdekt. Hij wees Renaldo A aan als degene die hem de spullen had gegeven om af te staan. Renaldo A, die voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie, werd aangehoude­n. In eerste instantie ontkende de neef voor wie de drugs en fijnweger bestemd waren, maar hij bekende daarna dat Renaldo A het voor hem bracht. Rathipal vindt het een kwalijke zaak omdat Renaldo A de taxichauff­eur in problemen heeft gebracht. Zij eiste zes maanden celstraf waarvan twee voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar en een boete van SRD 100, te vervangen door een week hechtenis.

Raadsman Hedley Derby zegt dat zijn cliënt heeft toegegeven dat hij drugs had gebracht naar de gevangenis. De rechter vindt dat het een kwestie is van heterdaad. Volgens haar is het heel brutaal waarbij gezegd kan worden dat de gedetineer­de voor wie de drugs en fijnweger bestemd waren, een hele ‘wojo’ in het gevang zou opzetten. Zij legde Renaldo A zes maanden celstraf waarvan drie voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest op. Zij nam het boetevoors­tel van de officier over. Met deze veroordeli­ng komt de man op vrije voeten. De rechter gelastte de onmiddelli­jke invrijheid­stelling van Renaldo A.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname