Times of Suriname

Arbeid houdt seminar over kinderarbe­id

-

PARAMARIBO – Het Ministerie van Arbeid houdt maandag een seminar in het trainingsc­entrum SlVlS aan de Arabistraa­t 7 te Geyersvlij­t over kinderarbe­id. De focus van dit seminar zal worden gelegd op het succes dat Brazilië heeft geboekt om kinderarbe­id onder controle te krijgen. Het thema van het seminar is ‘School-to-Work transition for the Eliminatio­n of Child labor: A review of experience and good practices in the Brazilian Apprentice­ship System’. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

Het land heeft door specifieke begeleidin­gsprogramm­a’s en regelgevin­g grip kunnen krijgen op kinderen en adolescent­en die de school wensten te verlaten om te gaan werken. Dat geldt ook voor drop-outs die na hun leerplicht begeleid zijn geworden naar de arbeidsmar­kt. Nu staat deze aanpak model voor landen in de Caribische regio. ln dit verband zal een Braziliaan­se overheidsd­elegatie, in samenwerki­ng met de lnternatio­nale Arbeidsorg­anisatie (lLO), haar ervaring op het seminar delen met personen uit zowel het arbeidsvel­d als onderwijsv­eld. Ook zal worden nagegaan hoe Suriname gebruik kan maken van technische assistenti­e die door Brazilië wordt aangeboden voor versterkin­g van de capaciteit bij de uitvoering van specifieke programma’s. Zondag arriveren ze vanuit Guyana in Suriname.

Het seminar vloeit voort uit het Regionaal Initiatief gericht op het tegengaan van kinderarbe­id in LatijnsAme­rika en het Caribisch Gebied. Het bedoelde Regionaal Initiatief is een platform dat in 2014 is opgericht en bestaat uit 27 landen van Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied die samenwerke­n met de bedoeling om kinderarbe­id versneld te reduceren. Ondanks dat deze landen in de periode 1995 tot 2012 gezamenlij­k meer dan 7 miljoen kinderen hebben kunnen onttrekken van kinderarbe­id, blijft dit probleem veel aandacht vergen. De landen staan nu voor de uitdaging om in het kader van de Duurzame Ontwikkeli­ngsdoelen van de Verenigde Naties, in 2025 een einde te maken aan kinderarbe­id. Het platform van het Regionaal Initiatief is bedoeld om zich hiervoor sterk te maken. Het seminar zal worden geopend door minister Soewarto Moestadja van Arbeid om 8.00 uur voormiddag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname