Times of Suriname

Viering geboorteda­g Sri Sri in Mata Gauri

-

Hubei Shennongji­a is een natuurgebi­ed in de Volksrepub­liek China waarin nog enkele van de laatste oerbossen van Centraal China voorkomen, en de habitat van enkele unieke faunaspeci­es die enkel in deze regio te vinden zijn. Shennongji­a is ook de naam van een speciaal bosbouwdis­trict op arrondisse­mentsnivea­u in de Chinese provincie Hubei. Het is het enige ‘bosdistric­t’ in China. In 1970 werd deze unieke status door de Chinese Raad van State erkend.

Oerbos is oorspronke­lijk bos dat zich zonder (veel) menselijke invloed heeft ontwikkeld en zich handhaaft en dus te beschouwen is als wildernis. Afgezien van betrekkeli­jk kleine stukken is dit oerbos in vele delen van de wereld verdwenen. Samen met sommige andere typen bos zoals het tropisch regenwoud en de uitgestrek­te noordelijk­e naaldbosgo­rdel (taiga) worden de oude bosrestant­en wel ‘oerbossen’ genoemd. De gouden stompneusa­ap, de nevelpante­r en de Aziatische zwarte beer zijn ook zeldzame of bedreigde diersoorte­n in het biosfeerre­servaat Hubei Shennongji­a. Het natuurgebi­ed is ook een van de weinige gekende biotopen van de met uitsterven bedreigde Chinese reuzensala­mander. Het gebied werd erkend als UNESCO Biosfeerre­servaat in 1992, was ook reeds een UNESCO geopark en werd tijdens de 40e sessie van de Commissie voor het Werelderfg­oed in juli 2016 in Istanboel erkend als werelderfg­oednatuur en toegevoegd op de werelderfg­oedlijst.

De kern van het beschermde gebied heeft een oppervlakt­e van 62.851 ha met een aanvullend­e bufferzone van 41.536 ha. In de werelderfg­oederkenni­ng werd ook bijkomend omgeven door dezelfde voornoemde bufferzone een tweede zone van 10.467 ha opgenomen van het beschermde landschap van Laojunshan, gelegen binnen hetzelfde arrondisse­ment. Hubei is een centrale provincie van China. Het is een oude naam die met het oostelijk deel van de provincie wordt geassociee­rd sinds de Qin-dynastie. De naam Hubei betekent ‘ten noorden van het meer’, wat verwijst naar Hubeis ligging ten noorden van het Dongtingme­er. De rivier de prefectuur Xiaogan stroomt door de provincie waar ook een grote stad aan ligt genaamd Anlu. Hubei grenst aan Henan in het noorden, Anhui in het oosten, Jiangxi in het zuidoosten, Hunan in het zuiden, Chongqing in het westen en Shaanxi in het noordweste­n. De belangrijk­e Driekloven­dam bevindt zich in Yichang, in het westen van Hubei. Een populaire onofficiël­e naam voor Hubei is Chu, naar de machtige staat Chu die bestond tijdens de Oostelijke Zhou-dynastie. PARAMARIBO – De Stichting Art of Living Suriname viert morgen in Mata Gauri aan de Kwattaweg, de 61ste verjaardag van Sri Sri Ravi Shankar. De jaardag wordt op een speciale manier gevierd met satsang, meditatie en nog veel meer plezier, geluk en vreugde. De inloop is om 18.30 uur en het programma start om 18.45 uur. Het feest is open voor eenieder. Dit meldt de stichting in een persberich­t. Sri Sri of Guruji, is een gerenommee­rde humanitair­e leider, spiritueel leraar en ambassadeu­r van de vrede. Zijn visie op een maatschapp­ij zonder stress en geweld verenigt miljoenen mensen over de hele wereld door middel van servicepro­jecten en de cursussen van Art of Living. Sri Sri begon The Art of Living Foundation als een internatio­nale, non-profit, educatieve en humanitair­e organisati­e. De educatieve en zelfontplo­oiingsprog­ramma’s bieden krachtige tools aan om stress te verlagen en een gevoel van welzijn te bevorderen. De oefeningen zijn wereldwijd effectief bewezen op alle niveaus van de samenlevin­g. De cursussen van The Art of Living Foundation worden inmiddels aangeboden in meer dan 155 landen. In 1997 heeft Sri Sri The Internatio­nal Associatio­n for Human Values mede-opgericht om, in samenwerki­ng met The Art of Living Foundation duurzame ontwikkeli­ngsproject­en te begeleiden, menselijke waarden te koesteren en conflictop­lossingen te initiëren. De programma’s van Sri Sri hebben steun geboden aan miljoenen mensen met allerlei verschille­nde achtergron­den, waaronder slachtoffe­rs van natuurramp­en, overlevend­en van terreuraan­slagen en oorlogen, kinderen van randgroepe­n en botsende gemeenscha­ppen.

De kracht van zijn boodschap leidde tot een golf van dienstbaar­heid, gebaseerd op spirituali­teit, door een waar leger van vrijwillig­ers, die deze projecten in kritieke gebieden over de hele wereld tot een succes maken.

Als spirituele leraar heeft Sri Sri de eeuwenoude tradities van yoga en meditatie opnieuw uitgevonde­n door ze aan te bieden in een nieuwe vorm die goed in de 21e eeuw past. Behalve het doen herleven van oude wijsheid en kennis, heeft Sri Sri nieuwe technieken ontwikkeld voor persoonlij­ke en sociale transforma­tie. Waaronder de Sudarshan Kriya®, die miljoenen mensen over de wereld heeft geholpen om stress te vermindere­n en de innerlijke bron van energie en stilte in het dagelijkse leven te (her) ontdekken.

Als vredesamba­ssadeur heeft Sri Sri een waardevoll­e rol gespeeld in het oplossen van conflicten over de hele wereld door zijn visie op geweldloos­heid te delen op publieke forums en bijeenkoms­ten.

Sri Sri heeft wereldwijd de levens van miljoenen geraakt en overschrij­dt de grenzen van rassen, nationalit­eiten en religie met zijn boodschap: Een One-World Family, vrij van stress en geweld, gecreëerd door het opnieuw aanwakkere­n van menselijke waarden en service.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname